Zelf visitekaartjes ontwerpen

Lees hier alle tips over het aanleveren van je eigen ontwerp.

Plastic visitekaartjes ontwerpen

Zelf NFC visitekaartjes ontwerpen

Wil je zelf het ontwerp van de visitekaartjes maken? Bij ons is het mogelijk zelf je visitekaartjes ontwerpen aan te leveren. Op deze pagina vind je alle informatie over hoe je dit het best kunt doen. Download hieronder de werktekening van de Wizard card. Het bestand is eenvoudig te downloaden, zodat je direct in Adobe Indesign aan de slag kunt met je eigen visitekaartjes!

Visitekaartjes maken

number9

Download het indesign document

number8

Maak je ontwerp op

Maak een visitekaartje dat helemaal in jouw huisstijl past. Het toevoegen van de contactgegevens op de kaart is niet persé nodig, dit omdat je de kaart niet afgeeft maar laat scannen straks. Wel kan het handig zijn, bij afnamen van meerdere kaarten, om de namen op de kaart te vermelden. Alle visitekaartjes kunnen worden opgemaakt in 1 bestand.

number7

Sla het bestand op

number6

Maak een InDesign-pakket

Een voordeel van het maken van een Indesign-pakket is, dat wij gelijk alle bestanden hebben. Dit werkt als volgt Klik bovenin het scherm op Bestand –> Pakket, klik op de knop Pakket…, Kies een locatie voor je bestand. Zorg ervoor dat alle lettertypen, afbeeldingen, logo’s etc worden meestuurt. Vink daarom deze opties allemaal aan. Stuur ook een IDML-bestand mee. Het pakket is nu gemaakt en is te vinden in de opgegeven map.

number5

Plaats een bestelling

Bestel eenvoudig online je visitekaartjes.

number4

Verstuur je bestanden

Het kan zijn dat het InDesign-pakket erg groot is. Gebruik daarom www.wetransfer.com om je bestanden te versturen. Dit is een gratis tool om grote bestanden te versturen. Deze mail kun je sturen naar info@wizardcard.nl. Vermeld in deze mail ook je bestelnummer.

number3

Ontvang een digitale proefdruk

Wanner jij je ontwerp correct aanlevert, kunnen wij aan de slag. Wij voegen in je ontwerp een QR-code toe en maken jouw online visitekaartjes op. Zodra dit klaar is ontvang je van pdf bestanden met een digitale proefdruk.

number2

Visitekaartjes drukken

Wanneer alles naar wens is en je ons akkoord geeft, kunnen wij de visitekaartjes printen.

Specificaties van het visitekaartje

 • Standaard formaat: 85,4 x 53,8 mm
 • Hoeken: De ronde hoeken hebben een radius van 3,14 mm.
 • Dikte: 0,76mm
 • Materiaal: plastic (pvc)
 • NFC: Ja

Tips voor de ontwerper

 • Maak je bestanden altijd 1:1 op en zet lettertypes om naar lettercontouren.
 • Opmaak met witte contour (‘stroke’) of vulling (‘ill’) mag nooit op overdruk (‘overprint’) staan. Wit op overdruk vervalt in het uiteindelijke drukwerk.
 • Sommige felle kleuren zoals oranje, groen, Pearl effecten metallic kleuren, fluor kleuren of specifieke huisstijl kleuren zijn niet goed genoeg met Full Colour print te reproduceren. De kleuren kunnen dus soms iets afwijken van de huisstijl kleur.
 • De minimale lettergrootte die we aanraden is 6 pt. De leesbaarheid is ook afhankelijk van het lettertype dat gebruikt wordt.
 • Wij raden aan om de visitekaartjes op te maken in Adobe InDesign en het bestand als pakket aan te leveren. Wij plaatsen namelijk nog een QR-code in het de aangeleverde bestanden.
 • Doordat kunststof een werkend materiaal is en we onder hitte produceren kunnen er registerverschillen ontstaan, hierom raden we het gebruik van kaders af.
 • Als je gebruik maakt van lijnen en strepen mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Diapositieven lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 pt hebben. We adviseren lijnen op te bouwen uit 1 kleur, vanwege de registerverschillen.
 • Houd aan de achterzijde in je InDesign document rekening met de QR-code. Maak hiervoor een wit blok aan van minstens 20x20mm. Wij zullen dan de QR-code plaatsen. Je kunt hierbij wel de kleur van de QR-code aangeven.
 • Is het bestand van je visitekaartjes ontwerp te groot om te versturen via je normale mailbox? Verstuur de bestanden dan via Wetransfer.com.
 • Lever je bestanden aan zonder snijtekens en printmarkeringen.

Veelgestelde vragen

Onze luxe visitekaartjes hebben de volgende afmetingen:

 • Lengte: 85,4 mm
 • Breedte: 53,8 mm

Je kunt je eigen visitekaartje maken in Adobe Indesign. Hierin maak je je visitekaartjes op in je eigen huisstijl. Als je je ontwerp klaar hebt, stuur je je bestanden naar ons op. Zo kun je goedkoop visitekaartjes drukken.

Aan alleen een PDF bestand hebben wij helaas niks. We hebben het complete bestand nodig. Hiervoor kun je het makkelijkst een Indesign pakket maken. Hierboven staat stap-voor-stap uitgelegd hoe je dit het makkelijkst kunt doen.

Het is mogelijk om in Microsoft Publisher visitekaartjes te maken. Wij adviseren dit alleen niet te doen. Wel zou je hier een ontwerp in kunnen maken, zodat wij dit weer na kunnen maken.

De visitekaartjes hebben een dikte: 0,76mm