NFC visitekaartje

De beste innovatie op het gebied van visitekaartjes is een feit. Uitgerust met Near Field Communication (NFC), kan jouw visitekaartje nu je contactgegevens, social media links, video, je website URL en nog veel meer, regelrecht naar elke smartphone verzenden. Tevens kun je de informatie die je verstuurd aanpassen voordat je het doorgeeft aan klanten en leads. Maar wat is een NFC visitekaartje nu eigenlijk en hoe werkt het precies? Deze en meer veelgestelde vragen lees je hier. 

Een visitekaartje met Near Field Communication (NFC)

werking NFC

Wat is een NFC visitekaartje?

Een NFC visitekaartje heeft een kleine microchip erin verwerkt die een smartphone naar jouw digitale visitekaartje linkt. Op het digitale visitekaartje kun je niet alleen contactgegevens kwijt, maar ook linken naar websites, social media, online bestanden en nog veel meer.

Stel je eens voor dat je een klant jouw digitaal visitekaartje hebt overhandigd. Je verteld hem/haar dat er een NFC chip in verwerkt zit. Hij leest het visitekaartje uit met zijn smartphone en bam! Alle informatie die jij wilde doorgeven wordt meteen op zijn telefoon geladen.

De voordelen van een NFC visitekaartje

Een NFC visitekaartje heeft meerdere voordelen voor jou als ondernemer. Je kunt de chip bijna eindeloos gebruiken (10.000 keer). Met een gewoon papieren visitekaartje zul steeds opnieuw naar de drukker moeten om kaartjes bij te bestellen. 

Het grootste voordeel van een NFC visitekaartje is dat als hij eenmaal gescand is door een telefoon, jouw telefoonnummer en andere contactgegevens meteen kunnen worden opgeslagen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat men jouw nummer kwijt raakt als ze het visitekaartje niet meer in hun bezit hebben. Als je in hun contactlijst zit, kom je ook tevoorschijn en als ze daar doorheen scrollen heeft men je ook vaker in gedachten. Je zult nu ver vooruitlopen op de concurrentie met een NFC visitekaartje en men zal je niet zo snel vergeten vanwege hoe uniek je visitekaartje eigenlijk is.

We zetten alle voordelen nog even duidelijk voor je op een rijtje. Je kunt met een digitaal visitekaartje:

  • Doorverwijzen naar een registratieformulier voor een nieuwsbrief
  • Doorsturen naar een webpagina of een website
  • Doorverwijzingen naar alternatieve content
  • Linken naar je contactinformatie, Linkedin, Google+ profiel of Facebook pagina
  • Een download link van een app promoten
  • Een speciale coupon of actiecode doorgeven, die op geen enkele andere wijze te verkrijgen is
  •  De klant jou meteen laten bellen, e-mailen of smsen bij het scannen van de visitekaart
NFC tag sticker
Plastic visitekaartjes ontwerpen

Een visitekaartje laten ontwerpen of zelf vormgeven

Bij Wizard card kun je NFC visitekaartjes laten ontwerpen. Hierbij kun je het uiterlijk en van het kaartje naar jouw wensen laten opmaken. De NFC kaart wordt geleverd met een digitaal visitekaartje. Ook volledig in jouw bedrijfs huisstijl.

Wil je liever zelf een je visitekaartje ontwerpen? Dat kan! Bij ons kun je zelf een ontwerp aanleveren.

Zodra je de kaarten in je bezit hebt, kun je hier direct gebruik van maken. Er is GEEN APP voor nodig om jouw visitekaartje te openen.

NFC visitekaartjes kunnen de manier waarop je informatie overhandigt aan klanten enorm in jouw voordeel veranderen. De QR code was voorheen een manier om extra informatie op een visitekaartje te plaatsen, maar deze techniek vereist elke keer dat je de informatie wijzigt weer een nieuw kaartje omdat de afbeelding dan ook veranderd. Door gebruik te maken van NFC hanteer je een vernieuwde en geavanceerdere methode, die je meer vrijheid en flexibiliteit geeft.