Ga terug

Mijn bedrijf op Google maps toevoegen, zo do je dat!

Mijn bedrijf op Google maps

Met miljoenen mensen die dagelijks Google gebruiken als zoekmachine om bedrijven en diensten in hun omgeving te vinden, is het van belang dat jouw bedrijf goed vertegenwoordigd is op een van ‘s werelds meest gebruikte kaarten: Google Maps.

Voor veel bedrijfseigenaren kan het echter een uitdaging zijn om te begrijpen hoe ze hun bedrijf effectief op Google Maps kunnen registreren en beheren. Of je nu een klein lokaal bedrijf runt of deel uitmaakt van een grotere keten, een correcte registratie en optimalisatie van je bedrijfsprofiel op Google Maps kan een aanzienlijke impact hebben op je zichtbaarheid en klantbereik.

In deze blog nemen we je mee door de essentiële stappen om je bedrijf succesvol aan te melden bij Google Maps. Van het aanmaken van een Google My Business account tot het verifiëren en optimaliseren van je bedrijfsprofiel, we zullen je voorzien van praktische tips en duidelijke instructies. Laten we beginnen met het vergroten van de digitale voetafdruk van jouw bedrijf!

Google mijn bedrijf pagina

Wat is Google mijn bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een krachtige, gratis tool van Google die bedrijfseigenaren in staat stelt om hun bedrijfsinformatie te beheren op Google Zoeken en Google Maps. Dit platform is essentieel voor bedrijven van elke omvang, omdat het hen helpt om hun online aanwezigheid te verbeteren en meer zichtbaar te worden voor potentiële klanten.

Wanneer je een Google Mijn Bedrijf-account aanmaakt, kun je belangrijke informatie over je bedrijf delen, zoals je locatie, openingstijden, contactgegevens, en zelfs foto’s. Deze informatie wordt weergegeven wanneer mensen naar je bedrijf zoeken op Google of Google Maps, waardoor klanten makkelijker essentiële informatie kunnen vinden.

Een van de meest waardevolle aspecten van Google Mijn Bedrijf is dat het je in staat stelt direct te communiceren met klanten. Je kunt reageren op reviews, vragen beantwoorden, updates posten over je bedrijf, en zelfs speciale aanbiedingen of evenementen promoten. Dit bevordert niet alleen de betrokkenheid van klanten, maar biedt ook waardevolle inzichten in hun behoeften en voorkeuren.

Waarom is het belangrijk om jouw bedrijf op Google te vermelden

Het vermelden van jouw bedrijf op Google, met name via Google Mijn Bedrijf, is van cruciaal belang om verschillende redenen:

Vergroot Je Zichtbaarheid

In een tijdperk waarin de meeste mensen hun zoektocht naar producten en diensten online beginnen, is het belangrijk dat jouw bedrijf gemakkelijk te vinden is. Een vermelding op Google zorgt ervoor dat je bedrijf verschijnt in Google Zoeken en Google Maps, wat de kans vergroot dat potentiële klanten je ontdekken.

Lokale SEO

Voor lokale bedrijven kan een Google-vermelding de lokale zoekmachineoptimalisatie (SEO) aanzienlijk verbeteren. Dit betekent dat wanneer mensen in jouw omgeving zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt, jouw bedrijf eerder in de zoekresultaten verschijnt.

Betrouwbaarheid en geloofwaardigheid

Een Google-vermelding geeft je bedrijf een bepaalde mate van legitimiteit. Klanten vertrouwen vaak op bedrijven die ze kunnen vinden op betrouwbare platforms zoals Google. Het hebben van een gedetailleerd en goed beheerd bedrijfsprofiel kan het vertrouwen bij klanten versterken.

Klantbetrokkenheid vergroten

Google Mijn Bedrijf biedt verschillende manieren om met klanten te communiceren, zoals via reviews, vragen en antwoorden, en posts. Door actief te reageren op klantfeedback en updates te delen, bouw je een relatie op met je klanten en verbeter je je klantenservice.

Inzicht in klantgedrag

Google Mijn Bedrijf biedt waardevolle inzichten in hoe klanten jouw bedrijf vinden en ermee interageren. Met deze gegevens kun je beter begrijpen wat jouw klanten willen en hoe je jouw aanbod en zichtbaarheid kunt verbeteren.

Beheer van online reputatie

Jouw Google-vermelding geeft je controle over de informatie die mensen zien wanneer ze jouw bedrijf zoeken. Dit is cruciaal voor reputatiemanagement. Je kunt actuele en accurate informatie verstrekken, waardoor je controle houdt over hoe jouw bedrijf wordt waargenomen.

Google reviews verzamelen

Een van de meest directe en invloedrijke manieren om een goede reputatie op te bouwen en te onderhouden is via reviews. Reviews bieden nieuwe klanten een geloofwaardig beeld van de kwaliteit en betrouwbaarheid van je diensten of producten. Het is een krachtig hulpmiddel dat zowel de zichtbaarheid in zoekmachines als het consumentenvertrouwen verhoogt.

Het actief verzamelen van Google reviews kan een significante impact hebben op je bedrijf. Deze reviews fungeren als een vorm van sociaal bewijs, waarbij nieuwe klanten zich laten leiden door de positieve ervaringen van anderen. Dit is bijzonder effectief in een tijd waarin consumenten steeds vaker online recensies raadplegen voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Een van de innovatieve manieren om het verzamelen van Google reviews te stimuleren, is het gebruik van een Google review kaart. Deze kaarten maken het voor klanten gemakkelijker om een beoordeling achter te laten door hen direct naar je Google Mijn Bedrijf-pagina te leiden. Dit verlaagt de drempel voor klanten aanzienlijk, aangezien het proces om een review achter te laten vereenvoudigd wordt. Bovendien is het een fysieke herinnering die klanten meenemen, wat de kans vergroot dat ze daadwerkelijk een review achterlaten.

google review kaart

Buiten de verhoogde zichtbaarheid en geloofwaardigheid, bieden Google reviews ook waardevolle inzichten in de klanttevredenheid. Ze kunnen licht werpen op wat je bedrijf goed doet en waar er ruimte is voor verbetering. Dit directe klantfeedbackkanaal is essentieel voor het continu verbeteren van je diensten en klantrelaties.

bedrijfsprofiel Google

Mijn bedrijf op Google maps aanmelden

Indien je merkt dat je bedrijf niet zichtbaar is op Google Maps, is het raadzaam om te controleren of het vermeld staat in Google Mijn Bedrijf (ook bekend als Google My Business). Dit kun je als volgt doen:

 1. Bezoek de website Google Mijn Bedrijf.
 2. Klik op de optie “Nu beheren”.
 3. Log in met je Google Account.
 4. Zodra je bent ingelogd, ga je naar deze pagina voor het creëren van een bedrijfsvermelding. Je zult een scherm zien met de optie “Bedrijf toevoegen”.
 5. Begin met het invoeren van je bedrijfsnaam. Terwijl je typt, kunnen er suggesties verschijnen die overeenkomen met bestaande bedrijven op Google Maps. Als jouw bedrijf overeenkomt met een van deze suggesties, selecteer het dan.
 6. Als je bedrijf niet overeenkomt met de suggesties, ga dan verder door de adresgegevens van je bedrijf in te vullen en klik op “volgende”.
 7. Mocht Google alsnog denken dat jouw bedrijf overeenkomt met een bestaand bedrijf, dan krijg je aanvullende suggesties. Komt een van deze suggesties overeen, kies deze dan. Als dit niet het geval is, selecteer dan de optie “Dit komt niet overeen”.
 8. Nadat je de stappen voor het aanmelden van je bedrijf bij Google Mijn Bedrijf hebt voltooid, is het belangrijk om te bevestigen dat jij de legitieme eigenaar bent. Dit verificatieproces kan op verschillende manieren plaatsvinden:
 • Via Telefoonnummer: Een snelle methode is het ontvangen van een verificatiecode op het telefoonnummer dat je hebt opgegeven. Deze methode zorgt ervoor dat je bedrijf bijna onmiddellijk wordt geverifieerd in Google Mijn Bedrijf.
 • Via E-mail: Indien je een website hebt opgegeven, kun je een verificatiecode ontvangen op een e-mailadres dat gerelateerd is aan jouw website’s domeinnaam. Bijvoorbeeld, als jouw website ‘mijnbedrijf.nl’ is, zou je een code kunnen krijgen op ‘info@mijnbedrijf.nl’. Deze methode is over het algemeen ook vrij snel.
 • Briefkaart per Post: Google kan een briefkaart naar het fysieke adres van je bedrijf sturen. Hoewel de officiële wachttijd tot 11 dagen kan zijn, ontvangen veel bedrijven de briefkaart meestal binnen enkele dagen.

Na de verificatie is het tijd om je Google My Business profiel te optimaliseren. Voeg hoogwaardige foto’s en het logo van je bedrijf toe, zoals de binnen- en buitenkant van je locatie, je producten of je team. Zorg ook voor regelmatige updates van je openingstijden en contactgegevens. Moedig je klanten aan om reviews achter te laten en reageer op deze reviews, zowel positieve als negatieve. Dit toont aan dat je waarde hecht aan klantfeedback en verbetert de betrokkenheid van je bedrijf.

Conclusie

Het toevoegen van je bedrijf aan Google Maps, door je bedrijf te claimen via Google Mijn Bedrijf, is een essentiële stap in het verbeteren van je online vindbaarheid. In deze blog hebben we de stappen doorlopen die nodig zijn om dit te bereiken met deze gratis tool waarmee je niet alleen je bedrijf op de kaart zet, maar ook je reputatie en klantrelaties beheert.

Het is belangrijk om te onthouden dat je bedrijf claimen slechts het begin is. Een actieve benadering van het beheren van je bedrijfsprofiel, waaronder het reageren op zowel een positieve als negatieve review, speelt een cruciale rol in hoe je bedrijf wordt waargenomen door potentiële klanten. Slechte reviews bieden een kans om te laten zien dat je klantfeedback serieus neemt en bereid bent om verbeteringen door te voeren.

Door deze stappen te volgen en gebruik te maken van Google Mijn Bedrijf, heb je een krachtige tool in handen om de zichtbaarheid en reputatie van je bedrijf te verhogen. Met de juiste strategieën en een consistente aanwezigheid kun je de voordelen van een verbeterde online vindbaarheid volop benutten.

Veel gestelde vragen

Om je bedrijf op Google te krijgen, dien je je aan te melden bij Google Mijn Bedrijf. Dit is een gratis service van Google waarmee je je bedrijfsinformatie kunt beheren op Google Zoeken en Google Maps. Lees hierboven hoe dit in zijn werk gaat.

Google Mijn Bedrijf is een waardevolle tool voor bedrijven, maar er zijn momenten waarop je misschien je Google bedrijfspagina wilt verwijderen, bijvoorbeeld bij bedrijfsopheffing, faillissement of verkoop. Als je de eigenaar bent van de Google Mijn Bedrijf-pagina en je hebt besloten deze te verwijderen, volg dan deze stappen:

 1. Log in op je Google Mijn Bedrijf-account.
 2. Kies het bedrijf dat je wilt verwijderen.
 3. Ga naar de optie “deze vermelding sluiten of verwijderen”.
 4. Kies voor “markeren als permanent gesloten”.

Het is belangrijk om de optie “markeren als permanent gesloten” te gebruiken, in plaats van “vermelding verwijderen”. Als je de vermelding verwijdert, wordt deze alleen uit jouw account verwijderd, maar niet uit de Google-zoekresultaten. Door te kiezen voor “permanent gesloten” wordt duidelijk gemaakt dat het bedrijf niet langer operationeel is, zowel in jouw account als op Google zelf.

Een Google bedrijfsprofiel via Google Mijn Bedrijf is volledig gratis. Google brengt geen kosten in rekening voor het aanmaken, beheren of verifiëren van je bedrijfsprofiel. Dit maakt het een kosteneffectieve manier om de online zichtbaarheid en vindbaarheid van je bedrijf te verbeteren.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je bedrijf niet zichtbaar is in Google. Het kan zijn dat je bedrijf nog niet is geverifieerd in Google Mijn Bedrijf, of dat de vermelde bedrijfsinformatie onvolledig of onjuist is. Het is ook mogelijk dat je bedrijf niet goed is geoptimaliseerd voor zoekopdrachten, wat betekent dat het niet verschijnt in de zoekresultaten of op Google Maps. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie correct hebt ingevuld en dat je bedrijf is geverifieerd.