Hoe werkt het?

Met de Wizard Card deel je in 2 seconden jouw contactgegevens uit. Hou de kaart simpelweg bij een smartphone en je digitale visitekaartje zal worden geopend. 

De Wizard Card is voorzien van een NFC chip. NFC staat voor Near-field communication, dit is een draadloze manier om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen binnen een straal van 10 centimeter. NFC is een slimme vorm van RFID (Radio Frequency Identification). De techniek is ontwikkeld door Philips in samenwerking met Sony en Nokia.

Werkt de Wizard Card op mijn telefoon?

Apple IOS

De Apple toestellen zijn sinds 2017 voorzien van NFC chip. De iPhone 7 t/m iPhone X hebben de mogelijkheid om NFC uit te lezen. Hier is dan wel een app voor nodig. Dit is de app NFC-Reader. Vanaf de iPhone XS  (dus XS, XS Max,  11 en 11 pro) is een app niet nodig. De telefoon hoeft dan alleen ontgrendelt te zijn.

Android

Nieuwe toestellen van de bekendste fabrikanten, zoals Samsung, Apple en Huawei hebben nagenoeg altijd NFC. Ook bij veel nieuwe Android-modellen van bijvoorbeeld Sony, LG, Xiaomi, Nokia, Motorola, Oppo, OnePlus en HTC kan je een NFC-taglezer verwachten.

Check het met een app

Om te controleren of jouw Android over NFC beschikt, kan je de gratis app ‘Do I Have NFC’ downloaden. De app laat meteen zien of je wel of geen NFC op je toestel hebt.

Check het zonder een app

Download je liever geen app, dan kan je het ook via de instellingen van je telefoon checken. Ga naar Instellingen en ga vervolgens naar Verbonden apparaten (of Draadloos en netwerken, Verbindingen of NFC – afhankelijk van het type toestel). Als je ‘NFC’ of een vergelijkbare optie ziet staan, heeft jouw toestel deze functie. Als je de optie ziet, kun je deze aanvinken en gebruiken.