Ga terug

Je visitekaartje delen via een Teams achtergrond

visitekaartje delen via een Teams achtergrond

Online vergaderingen en virtuele bijeenkomsten zijn inmiddels de nieuwe norm geworden. De manier waarop je jezelf presenteert is belangrijker dan ooit. Net zoals je tijdens fysieke vergaderingen en netwerkevenementen zorgvuldig je outfit kiest en je visitekaartjes bij de hand hebt, zijn er in de online wereld andere tools en technieken die je professionaliteit en merkidentiteit kunnen versterken.

Eén van deze technieken is het gebruik van een aangepaste achtergrond tijdens je Teams-vergaderingen. In deze blog duiken we dieper in het concept van Microsoft Teams, de kracht van digitale visitekaartjes en hoe je deze twee naadloos kunt combineren.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een gebruiksvriendelijke online plek waar je kunt samenwerken en praten met anderen, of je nu deel uitmaakt van een groot bedrijf of een klein team. Het is een deel van de Microsoft 365-groep en wordt veel gebruikt voor videovergaderingen, het beheren van projecten en het delen van bestanden allemaal op één plek.

Eenvoudig gezegd, Teams laat je chatten, videobellen en je scherm delen. Dit maakt het perfect om vanuit verschillende plekken samen te werken en contact te houden met collega’s. Je kunt makkelijk heen en weer schakelen tussen tekstberichten, groepsdiscussies en video- of audiovergaderingen.

Een groot voordeel van Teams is dat het samenwerkt met andere Microsoft programma’s zoals Word, Excel, en PowerPoint. Dit betekent dat je documenten kunt delen en eraan kunt werken zonder Teams te verlaten, wat tijd bespaart en alles vlot laat lopen.

Teams is vooral populair geworden nu meer mensen vanuit huis werken en behoefte hebben aan betrouwbare manieren om digitaal te communiceren. Het is geschikt voor allerlei verschillende soorten werk, van scholen tot grote bedrijven, en heeft voor iedereen wel iets te bieden.

Bovendien, als je in een Teams vergadering je achtergrond wilt vervagen of wilt kiezen uit standaard achtergronden is dit snel en makkelijk te doen. Wanneer je een eigen afbeelding wilt gebruiken kun je deze uploaden en je teams vergadering wijzigen met een persoonlijk tintje. Zo kun je tijdens online vergaderingen bijvoorbeeld je digitale visitekaartje delen, wat kan helpen om je professionele merk te benadrukken en nieuwe contacten te leggen.

Waarom mijn Teams achtergrond aanpassen?

Je teams achtergrond veranderen biedt is een handige oplossing om ongewenste elementen uit beeld te houden tijdens een videogesprek. In een tijd waarin veel van ons vanuit huis werken, kunnen achtergrondgeluiden en -bewegingen afleiden. Misschien heb je speelse huisdieren, enthousiaste kinderen of huisgenoten die onverwacht door het beeld lopen. Of misschien wil je eenvoudigweg je privéleven privé houden. Een aangepaste virtuele achtergrond helpt je om een professionele en rustige omgeving te simuleren, zelfs als het achter je computerscherm een chaos is.

Door je eigen achtergrond te kiezen, kun je een omgeving creëren die past bij het thema van de vergadering, of dit nu een formele zakelijke setting is of een meer ontspannen en creatieve sfeer. Het biedt ook een kans om je merk te benadrukken door een bedrijfslogo of andere relevante visuals toe te voegen. Dit niet alleen verbetert je professionaliteit maar versterkt ook de herkenbaarheid van je merk.

Je digitale visitekaartje delen tijdens een Teams vergadering

Het delen van je digitale visitekaartje tijdens een Microsoft Teams-vergadering is een innovatieve manier om je professionele netwerk uit te breiden en een blijvende indruk achter te laten. Nu veel zakelijke interacties zich in de virtuele wereld afspelen, bieden platforms zoals Microsoft Teams ons de kans om onze netwerkvaardigheden op een moderne manier toe te passen. Maar hoe voeg je je digitale visitekaartje nou toe aan je achtergrond van een teams vergadering?

Hoe voeg je deze toe?

Door een QR-code van je digitale visitekaartje in je Teams-achtergrond te verwerken, maak je een directe link naar je online visitekaartje. Zo’n QR-code in je achtergrond is niet alleen een slimme conversatiestarter, maar het maakt het ook voor andere vergaderdeelnemers uiterst gemakkelijk om snel je gegevens op te slaan. Met een simpele scan via de camera van een smartphone kunnen deelnemers onmiddellijk jouw digitale visitekaartje bekijken en je contact informatie opslaan.

Om dit te bewerkstelligen, ontwerp je een aangepaste achtergrond met een QR-code in een hoek. De QR-code moet groot en duidelijk genoeg zijn om gemakkelijk scanbaar te zijn, maar tegelijkertijd subtiel genoeg om niet af te leiden van de vergadering zelf. Bij het ontwerpen van de achtergrond is het belangrijk om een balans te vinden tussen visuele aantrekkelijkheid en functionaliteit. Je wilt dat de achtergrond je professionele imago versterkt terwijl het tegelijkertijd een handige manier biedt om jouw contactinformatie te delen.

Via de Card manager van Wizard card, download je eenvoudig de QR-code naar het digitale visitekaartje. Zodra je de code hebt, kun je deze integreren in je persoonlijke Teams-achtergrond met behulp van grafische bewerkingssoftware of een online tool die speciaal ontworpen is voor het maken van virtuele achtergronden.

Het resultaat is een naadloze netwerkervaring waarbij je digitale visitekaartje met slechts een scan beschikbaar is voor potentiële klanten, partners en collega’s. In de huidige digitale werkwereld is dit een essentiële strategie om ervoor te zorgen dat jouw professionele netwerk voortdurend groeit.

Een eigen Teams achtergrond instellen

Het personaliseren van je digitale werkomgeving door een eigen achtergrond in te stellen, is een simpele maar impactvolle manier om je online vergaderingen te verbeteren. Of je nu je persoonlijke merk wilt versterken, een professionele uitstraling wilt geven aan je calls of simpelweg een beetje van je persoonlijkheid wilt tonen, het wijzigen van je achtergrond in Microsoft Teams kan dit allemaal bewerkstelligen. Hier is hoe je een eigen achtergrond kunt instellen voor je volgende Teams-vergadering:

teams achtergrond maken photoshop

Stap 1: Een eigen achtergrond voorbereiden

Voordat je je achtergrond kunt wijzigen, moet je eerst een geschikte afbeelding kiezen of creëren. Zorg dat deze afbeelding de juiste afmetingen heeft, namelijk 1920×1080 pixels voor de beste kwaliteit.

achtergrond aanpassen Teams

Stap 2: Achtergrond wijzigen voor een vergadering

Voordat je een vergadering begint of eraan deelneemt, zal het bovenstaande scherm verschijnen. Hier kun je controleren en bepalen of je je microfoon en webcam wilt activeren. Zorg ervoor dat je webcam geactiveerd is; dan verschijnt er naast de camera-optie een nieuwe mogelijkheid genaamd ‘Achtergrondfilters’. Selecteer deze optie.

beschikbare afbeeldingen

Stap 3: Een andere achtergrond kiezen

Rechts in het scherm zie je nu standaard achtergronden die je kunt selecteren. Ook kun je op ‘Vervagen’ klikken om je achtergrond te vervagen.

achtergrond uploaden

Stap 4: Eigen achtergrond toevoegen

Om een eigen afbeelding als achtergrond toe te voegen, klik je op ‘Nieuwe toevoegen’ en upload je de afbeelding die je als achtergrond wilt gebruiken.

custom background

Stap 5: Achtergrond aangepast

Je nieuwe achtergrond is nu zichtbaar voor jou en andere deelnemers. Door deze stappen te volgen, kun je gemakkelijk je eigen persoonlijke of professionele touch geven aan je online vergaderingen, en zorg je voor een aangepaste en boeiende ervaring voor alle deelnemers. Vergeet niet om je achtergrond te testen voor de vergadering om zeker te zijn dat alles er goed uitziet.

Tips voor een zakelijke achtergrond in Teams

Het kiezen van een geschikte achtergrond voor je Teams-vergaderingen is belangrijk om een professionele indruk te maken. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je achtergrond subtiel, helder weergegeven en effectief is voor een zakelijke setting:

Kies een subtiele achtergrond

Een achtergrond subtiel houden is cruciaal voor zakelijke gesprekken. Vermijd drukke of afleidende beelden die de aandacht van de inhoud van de vergadering kunnen afleiden. Een neutrale kleur of een zacht patroon dat niet stoort, is ideaal.

Zorg voor heldere weergave

Om professioneel over te komen, moet de achtergrond helder weergegeven zijn zonder vervormingen. Gebruik een hoge resolutie afbeelding die niet pixelt of vaag is als deze wordt weergegeven op een volledig scherm. Dit zorgt ervoor dat je er scherp en duidelijk uitziet.

Houd rekening met branding

Als je achtergrond subtiel je bedrijfslogo of kleurenschema kan bevatten, draagt dit bij aan de merkherkenning en de professionele uitstraling. Zorg ervoor dat het logo niet te dominant is, maar subtiel genoeg om niet afleidend te zijn.

Vermijd bewegende achtergronden

Hoewel dynamische afbeeldingen of video effecten leuk kunnen zijn voor sociale gesprekken, kunnen ze in een zakelijke omgeving als onprofessioneel worden beschouwd. Kies voor een stilstaande afbeelding die helder weergegeven wordt.

Test je achtergrond vooraf

Voordat je deelneemt aan de vergadering, is het belangrijk om te testen hoe je achtergrond wordt weergegeven. Dit geeft je de kans om aanpassingen te maken zodat alles er tijdens de daadwerkelijke vergadering zo goed mogelijk uitziet.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je achtergrond bijdraagt aan een professioneel ogende en effectieve communicatieomgeving in Microsoft Teams. Een goed gekozen achtergrond kan helpen de juiste toon te zetten voor de vergadering en zorgt ervoor dat je boodschap helder wordt weergegeven.