Ga terug

Zelf een ontwerp opmaken: Wat is er mogelijk, en waar moet je op letten?

Ontwerp je eigen NFC visitekaartjes!

Bij Wizard Card kun je jouw eigen ontwerp voor de visitekaartjes aanleveren. Zo heb je alle creatieve vrijheid om een NFC visitekaartje te ontwerpen dat helemaal bij jou past. Hieronder vind je de stappen om zelf je visitekaartjes te ontwerpen.

Werktekening downloaden

Allereerst is het handig om de werktekening te downloaden. Zo kun je direct aan de slag met het ontwerpen van je eigen kaartje in Adobe Indesign! Mocht je vragen hebben, dan staan wij altijd voor je klaar om je verder te helpen.

Het proces

 1. Download de werktekening
 2. Maak je ontwerp op
 3. Maak een InDesign-pakket
 4. Plaats een bestelling
 5. Upload je ontwerp
 6. Ontvang een digitale proefdruk
 7. Na akkoord, gaan de kaarten in productie

Tips voor de ontwerper

Lettertypes

 • Maak je bestanden altijd 1:1 op.
 • De minimale lettergrootte die we aanraden is 7 pt. De leesbaarheid is ook afhankelijk van het lettertype dat gebruikt wordt.
 • Gebruik geen THIN fonts. Deze zijn vaak te dun om mooi en leesbaar te kunnen printen.
 • Lever alle lettertypes aan zodat wij eventuele contactgegevens kunnen inladen in het juiste lettertype.

Opmaak

 • Wij raden aan om de visitekaartjes op te maken in Adobe InDesign en het bestand als pakket aan te leveren. Wij plaatsen namelijk nog een QR-code in het de aangeleverde bestanden.
 • Als je gebruik maakt van lijnen en strepen mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Diapositieven lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 pt hebben. We adviseren lijnen op te bouwen uit 1 kleur, vanwege de registerverschillen.
 • Doordat kunststof een werkend materiaal is en we onder hitte produceren kunnen er registerverschillen ontstaan, hierom raden we het gebruik van kaders af.

Kleuren

 • Sommige felle kleuren zoals oranje, groen, Pearl effecten metallic kleuren, fluor kleuren of specifieke huisstijl kleuren zijn niet goed genoeg met Full Colour print te reproduceren. De kleuren kunnen dus soms iets afwijken van de huisstijl kleur.

Aanleveren

 • Is het bestand van je visitekaartjes ontwerp te groot om te versturen via het formulier? Verstuur de bestanden dan via Wetransfer.com.
 • Houd aan de achterzijde in je InDesign document rekening met de QR-code. Maak hiervoor een wit blok aan van minstens 20x20mm. Wij zullen dan de QR-code plaatsen. Je kunt hierbij wel de kleur van de QR-code aangeven.

Personaliseren

Indien je meerdere kaarten besteld en deze wilt voorzien van bijvoorbeeld een naam en functie, doe je dit als volgt. Je maakt 1 kaart op en geeft aan waar je de naam, functie en overige gegeven wil hebben staan, zoals hiernaast in het voorbeeld. Wij zullen de gewenste gegevens dan voor je inladen.

visitekaartjes personaliseren

Veel gestelde vragen

Ja, de kaarten worden dubbelzijdig en full color geprint. Voor meer informatie, klik hier.

Ja, dat is geen probleem. Indien je dit duidelijk aangeeft bij het aanleveren van de bestanden, zullen wij deze ontwerpen voor je verwerken.

Geen probleem, het is namelijk wel mogelijk om een schets van het ontwerp aan te leveren. Wij zullen dit ontwerp dan zo goed mogelijk namaken. Zorg er wel voor dat wij alle elementen die je gebruikt in je schets, los aangeleverd krijgen.

Dit is in de meeste gevallen wel mogelijk. Echter zullen wij hier wel wat aanpassingen aan moeten doen. Dit ontwerp ontvangen wij daarom graag als Adobe Indesign Pakket. Zo hebben wij direct alle bestanden die wij nodig hebben.

Nee, dit is niet verplicht. Je bent er helemaal vrij in om deze wel of niet te plaatsen. Ook mag je zelf kiezen waar je deze op de kaart geplaatst wilt hebben.

Nee, dit is niet verplicht. Wij adviseren wel om deze te plaatsen, omdat je op deze manier de kaart altijd kunt laten scannen. Wanneer je iemand tegenkomt met een ouder toestel, kan het lastig worden om de kaart door middel van NFC te laten scannen.

Geef bij het aanleveren van het ontwerp, duidelijk aan dat je geen gebruik wilt maken van de QR-code.

Wij adviseren om zo min mogelijk contactgegevens op de fysieke kaart te verwerken. Deze kaart wordt namelijk niet langer afgegeven, maar alleen gescand. De contactgegevens zijn te vinden op het digitale visitekaartje. Deze digitale gegevens kunnen eenvoudig worden aangepast. Wanneer je dus zo min mogelijk gegevens verwerkt op de fysieke kaart, zal de kaart het langst actueel blijven. Gegevens zoals de voor- en achternaam, zou je bijvoorbeeld wel kunnen gebruiken.

Nee, dit zullen wij voor je doen. Wij maken deze digitale pagina geheel op in jullie huisstijl. Hier is namelijk kennis van HTML/CSS voor nodig. Je ontvangt van ons altijd eerst een digitaal voorbeeld. Indien je hier op- of aanmerkingen op hebt, kunnen wij dit voor je aanpassen. Je mag uiteraard wel een schets aanleveren, dan proberen wij deze zo goed mogelijk na te maken.

Je eigen digitale
visitekaartje

 • Binnen 2 dagen in huis
 • Jouw eigen design
 • Uitstekend beoordeeld