Ga terug

NFC aanzetten Iphone 7, 8 en X

NFC staat voor Near Field Communication. Dit is een communicatiemethode die met name wordt gebruikt om op korte afstand contact te maken tussen twee verschillende apparaten. Denk dan bijvoorbeeld aan een Apple watch waarmee je contactloos betalen kunt via je Apple Wallet, je ov chipkaart waarmee je contactloos incheckt of het inschakelen van slimme apparaten. Wil jij graag weten hoe je deze technologie kunt instellen op een oudere type Iphone? Lees dan zeker dit artikel goed door. We leggen hierin uit hoe NFC werkt en waar de chip zich in de Iphone bevindt. Daarnaast leer je welke Iphones NFC kunnen uitlezen en hoe je dit uitleest.

Waar zit de NFC-chip in de iPhone?

In de eerste plaats is het van belang om te weten waar de NFC-chip precies in je IPhone zit. Je wilt namelijk over deze informatie kunnen beschikken zodat het makkelijker wordt om je smartphone contact te laten maken met een ander apparaat. De precieze locatie van de chip verschilt echter per model, maar de chips zijn eigenlijk altijd te vinden vlakbij de achterste camera.

nfc chip iphone

Welke IPhones kunnen NFC-tags uitlezen?

De NFC-tag is al een tijdje populair qua gebruik in Europa. De nieuwste modellen smartphones kunnen deze chip uitlezen, helaas zijn er ook wat modellen die dit niet kunnen. Hiervoor is ons NFC visitekaartje ook voorzien van een QR-code. Hiermee is hij door vrijwel ieder toestel te scannen. Hieronder vind je een overzicht van welke modellen wel en niet gebruik kunnen maken van NFC-tags. Op deze manier bespaar jij jezelf de moeite om dit zelf uit te vogelen.

IPhone 6 of ouder

Het is als eerste belangrijk om duidelijk te maken welke IPhones geen NFC-tag kunnen uitlezen. Gelukkig is dit redelijk overzichtelijk. Elk model IPhone tot en met de IPhone 6, die uit kwam in 2014, kan niets doen met een NFC-tag. Dit komt doordat de technologie hiervoor simpelweg nog niet in deze smartphones was geïnstalleerd. Beschik je dus over bijvoorbeeld een IPhone 5s of een IPhone 6? Dan kun je helaas niet gebruik maken van een NFC-lezer.

IPhone 7 of een nieuwer

Elke IPhone vanaf de IPhone 7 beschikt over NFC-chip. Daardoor is het met deze modellen smartphones zeker mogelijk om NFC uit te lezen. Bij de nieuwste IPhones, vanaf 2018, gaat het uitlezen zelfs automatisch. Dit komt doordat bij deze modellen de NFC functionaliteit, continu aanstaat. Alle iPhone XS (Max), iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro (Max), iPhone 12 & iPhone SE modellen zijn verkrijgbaar met deze functie. Voor de IPhone 7 en 8 geldt deze, altijd aan functie, helaas niet.

Welke IPhones kunnen NFC-tags uitlezen?

 • iPhone 14 of nieuwer
 • iPhone 13
 • iPhone 12
 • iPhone 11
 • iPhone SE 2020
 • iPhone X-serie (X, XR, XS, XS Max)
 • iPhone 8
 • iPhone 7
Nfc Iphone 7

Hoe scan je een NFC-tag met een Iphone?

Zoals we hierboven al uitgelegd hebben, verschilt het gebruik van NFC, per Iphone model. Bij de nieuwste modellen is het vrij simpel. Zorg dat het scherm van je iPhone ontgrendeld is en houd de bovenkant van je toestel bij de chip. Na enkele seconden zal er een melding op je scherm verschijnen. Er is dus geen aparte app nodig! Bij de Iphone 7, 8 en X, werkt het net iets anders. Hiervoor heb je de NFC lezer functie nodig.

NFC aanzetten Iphone, zo doe je dat

De NFC-taglezer kan een erg handige functie zijn om bijvoorbeeld een nfc visitekaartje te scannen. Dit is vrij eenvoudig om te doen, aangezien NFC altijd aan staat op een iPhone. Zorg eerst dat je de laatste IOS update hebt geïnstalleerd (minimaal IOS14). Hier lees je hoe je de NFC-taglezer op de iPhone kunt inschakelen:

 1. Ga naar instellingen
 2. Ga naar bedieningspaneel
 3. Druk op + NFC-taglezer
 4. Open het bedieningspaneel
 5. Druk op de NFC-taglezer knop
 6. Scan het NFC visitekaartje

Je eigen digitale
visitekaartje

 • Binnen 2 dagen in huis
 • Jouw eigen design
 • Uitstekend beoordeeld