NFC stickers

Ben jij er klaar mee om voortdurend visitekaartjes mee te moeten nemen en uit te moeten delen? Of heb je het idee dat een visitekaartje zijn werk niet meer doet? Dan zijn NFC chips een goed alternatief. Met deze sticker heb je namelijk altijd visitekaartjes bij de hand en kunnen jouw potentiële klanten en zakenrelaties binnen een korte tijd alle gegevens binnen hebben. De sticker is voorzien van NFC technologie en werkt op verschillende smartphones, dit biedt daarom veel nieuwe mogelijkheden. NFC staat voor near field communication en kennen we van het contactloos betalen. Maar wat is het precies en welke voordelen kun je eraan behalen? Met behulp van onderstaande informatie weet jij wat je ermee kunt en kun je zorgen dat jouw digitale visitekaartje altijd binnen handbereik is.

NFC telefoon sticker

werking NFC

Deel je visitekaartje met een NFC sticker

De NFC sticker is speciaal gemaakt voor mensen die geen fysieke visitekaartjes meer bij zich willen dragen, maar tegelijkertijd wel hun contactgegevens willen delen met potentiële klanten of zakenrelaties. Je kunt namelijk met een keer scannen al jouw gegevens zichtbaar maken op de smartphone van de andere partij. Hiervoor kan jouw visitekaartje volledig in jouw huisstijl gemaakt worden. Hiermee zorg je ervoor dat iedereen weet dat het visitekaartje van jou komt en kun je ervoor zorgen dat je nieuwe klanten binnen gaat halen. De fysieke visitekaartjes zijn hiermee verleden tijd.

Wat zijn NFC tags / NFC stickers?

Onze NFC stickers zijn speciaal ontworpen voor op jouw smartphone. De sticker wordt gemaakt van epoxy, waardoor deze waterdicht is. Ook is er een extra metaallaag op te vinden. Deze laag zorgt ervoor dat de sticker functioneert op metaaloppervlakten, zoals jouw smartphone. Je hoeft hem alleen maar op te plakken met de 3M plaklaag. Van daaruit ga je geen problemen krijgen met het gebruiken van de telefoon. De diameter van de sticker is namelijk slechts 30 millimeter en heeft een dikte van 2,05 millimeter. Het zal daarom altijd relatief plat aanvoelen als je de telefoon vast hebt.

In de stickers zitten een nfc tags geïntegreerd. Deze NFC tags vind je onder andere terug in bankpassen en andere kaarten met een chip. Het werkt daarbij ook hetzelfde. Je kunt de NFC stickers laten scannen, waarna de gegevens verstuurd worden naar een ander apparaat. Van hieruit heeft de andere persoon de gegevens direct op het scherm staan en kan bepalen wat ermee gebeurt. Je kunt bij de NFC stickers zelf bepalen in welke kleur je deze aanschaft. Hij is namelijk in meerdere kleuren te verkrijgen. Denk hierbij aan blauw, roze, zilver, zwart en holografisch. Ook hiermee kun je dus een eigen stijl gaan creëren, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Zo werkt een NFC sticker

Het is goed om te weten hoe de NFC sticker precies werkt voordat je een eigen digitale visitekaartje gaat laten maken. In de sticker zit een NFC chip / tag verwerkt. Deze NFC tag werkt met de meeste telefoons en ondersteunt temperaturen tussen de -25 en 70 graden Celcius. Zelfs als jouw telefoon warm wordt, kun je hem dus nog gebruiken. Hiervoor moet de NFC tag wel eerst geprogrammeerd worden, zodat de informatie (het digitale visitekaartje) van de tag gescand kan worden door andere toestellen. Dit doen wij van Wizard card allemaal voor je.

Social media kanalen
Plastic visitekaartjes ontwerpen

Voordelen van een NFC tag voor je telefoon

Een NFC sticker voor jouw telefoon kan een groot aantal mogelijkheden hebben. Het hoeft namelijk niet alleen te dienen voor een digitaal visitekaartje, maar je kunt er veel meer kanten mee op. Een aantal van deze voordelen staan daarom op een rij, zodat je weet wat je hier nog meer mee kunt en hoe je jouw sticker op de beste manier kunt gaan benutten.

Alle gegevens bij de hand

Met een NFC tag op jouw telefoon hoef je je geen zorgen meer te maken over het bij je dragen van je visitekaartje. Ook kun je voor heel veel andere gegevens gaan. Denk aan je website, social media kanalen, online bestanden en nog veel meer. De ander hoeft deze NFC chip alleen maar te scannen, waarna alle gegevens die jij erop hebt geprogrammeerd zichtbaar worden voor de ander. Zo hoef je geen pen en papier meer te hebben, maar verschijnt alles op de smartphone of een ander apparaat dat een NFC chip kan lezen.

Neemt weinig plaats in

Een NFC sticker is van dun materiaal gemaakt. Met slechts enkele millimeters in dikte zal het nooit veel plaats in beslag nemen. Zo zal de NFC sticker bijvoorbeeld ook niet achter jouw broek blijven hangen als je de smartphone in jouw broekzak doet. Tevens ga je hem niet voelen tijdens het vasthouden. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je problemen gaat krijgen met het vasthouden of vervoeren van jouw smartphone. Het zal daarom alleen nog maar voor gemakken gaan zorgen als je de sticker op jouw telefoon hebt geplaatst.

In meerdere kleuren te verkrijgen

De NFC sticker is in een groot aantal kleuren te verkrijgen. Je kunt daarom altijd een kleur vinden die bij jou, jouw stijl en jouw smartphone past. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een kleur die hetzelfde is als de smartphone. De sticker gaat hierdoor vrijwel niet opvallen. Echter kun je hem ook in jouw favoriete kleur aanschaffen. Zo laat je zien dat de sticker bij jou hoort en zullen mensen ook vragen wat erop te zien is als deze gescand wordt.

Eenvoudig te plakken

Je hoeft niks te doen om de NFC sticker te koppelen met jouw digitale visitekaartje, dit doen wij namelijk al voor je. Bij de aankoop van een NFC sticker krijg je ook een handleiding meegeleverd. In deze handleiding staat stap voor stap wat er nodig is nieuwe NFC sticker juist te plakken. Makkelijker kunnen we het niet maken.

NFC sticker kopen

Enthousiast geworden? Dan kun je de de nfc tags kopen in onze webshop. Nadat de bestelling geplaatst is, ontvang je de overige instructies voor het aanleveren van de contactinformatie, logo’s en de huisstijl. Jouw digitale visitekaartje is dan binnen een korte tijd klaar voor gebruik en je hoeft er verder niet meer naar om te kijken. Jij gaat alleen nog maar genieten van wat de NFC sticker voor jou gaat betekenen en zorgt ervoor dat je altijd een visitekaartje bij de hand hebt voor de momenten dat iemand hiernaar vraagt.

Veel gestelde vragen

Een NFC sticker is een sticker die je op jouw telefoon plakt, waarna anderen deze kunnen scannen. Op de chip in de sticker staan alle gegevens die jij kenbaar wilt maken aan anderen, zoals bijvoorbeeld een digitaal visitekaartje. Ieder apparaat dat voorzien is van NFC kan hier gebruik van maken en het kan jou veel gemakken geven. Je hebt immers alles bij de hand zolang je jouw smartphone bij je hebt.

De NFC sticker is een veilig middel voor zowel jouw telefoon als de apparaten van anderen. Alleen de gegevens die je wilt laten zien staan hier namelijk op. Het zal daarom geen problemen opleveren met bijvoorbeeld het uitvoeren van betalingen door middel van NFC. Ook zal het niet communiceren met andere functies van de telefoon, waardoor er bijvoorbeeld geen geld van jouw bankrekening af gaat.