Ga terug

Wat is de printkwaliteit?

Kwaliteit en personalisering staan bij ons op nummer 1. We maken daarom gebruik van professionele ReTransfer printers. In dit artikel leggen we uit wat ReTransfer printing is en waarom het zo’n belangrijke rol speelt in onze printkwaliteit.

Wat is ReTransfer printing?

De naam komt van het Engelse woord ‘to retransfer’ af. De letterlijke vertaling is dan ook ‘opnieuw overdragen’. Deze naam is ontstaan door de manier waarop deze printer print. ReTransfer printing is een geavanceerde printtechnologie waarbij de afbeelding eerst op een transferfolie wordt afgedrukt en vervolgens op het oppervlak van het kaartje wordt aangebracht. Dit proces zorgt voor een zeer hoge printkwaliteit en maakt het mogelijk om het gehele oppervlak af te drukken.

Full color dubbelzijdige prints

Bij Wizard card worden alle plastic visitekaartjes, dubbelzijdig en full color CMYK geprint. Met de kleuren Cyaan, Magenta en Yellow kunnen we circa 16.000 verschillende kleurvariaties maken. De K staat voor zwart en wordt veelal gebruikt voor teksten en de QR-code. Met onze full color printers kunnen wij ook afbeeldingen in hoge kwaliteit printen.

cmyk

Waarom kiezen wij voor ReTransfer printing?

Wij geloven dat ReTransfer printing de beste printkwaliteit oplevert. Het biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere printtechnologieën:

 • Hoge printkwaliteit: ReTransfer printing biedt een ongeëvenaarde printkwaliteit. De afbeeldingen zijn scherp en gedetailleerd, met heldere en levendige kleuren.
 • Duurzaamheid: De afbeeldingen die met ReTransfer printing zijn afgedrukt, zijn duurzaam en vervagen niet. Het oppervlak van het kaartje is beschermd tegen krassen, vuil en vocht, waardoor de kaartjes er lang mooi blijven uitzien.
 • Flexibiliteit: ReTransfer printing maakt het mogelijk om op vrijwel elk oppervlak af te drukken, zelfs op ruwe of gebogen oppervlakken. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos en kunnen we aan vrijwel elke printwens voldoen.
 • Milieuvriendelijk: Bij ReTransfer printing wordt er gebruik gemaakt van een transferfolie, waardoor er geen toner of inkt wordt gebruikt. Dit maakt het een milieuvriendelijke printtechnologie.

Bij WizardCard gebruiken we ReTransfer printing voor het bedrukken van onze plastic kaartjes. Hierdoor kunnen we onze klanten hoogwaardige kaartjes leveren met een professionele uitstraling en een lange levensduur.

Voor en nadelen van ReTransfer printing

ReTransfer printing, een geavanceerde printtechnologie die we bij WizardCard gebruiken voor het bedrukken van onze plastic kaartjes. We zullen de voordelen van deze technologie benadrukken, maar ook enkele nadelen bespreken om een compleet beeld te geven.

Voordelen

 • Hoge printkwaliteit: ReTransfer printing levert een ongeëvenaarde printkwaliteit met scherpe en gedetailleerde afbeeldingen en heldere en levendige kleuren.
 • Over-the-edge printing; Er zijn geen witte randjes aan de buitenkant van het kaartje.
 • Snelle levering; doordat wij zelf over professionele printers beschikken, kunnen wij snel leveren. In de meeste gevallen al binnen 3 werkdagen.

Nadelen

 • ReTransfer printing kan niet printen in monochrome kleuren zoals goud, zilver en wit.
 • Kleurafwijkingen: Sommige lichte kleuren en felle kleuren zoals oranje, groen, turquoise, Pearl effecten metallic kleuren, fluor kleuren of specifieke huisstijl kleuren zijn niet goed genoeg met Full Colour druk te reproduceren. De kleuren kunnen daarom soms iets afwijken van de huisstijl kleur.

Veel gestelde vragen

Kwaliteit en personalisering staan bij ons op nummer 1. We maken daarom gebruik van professionele ReTransfer printers. Op deze manier kunnen wij scherpe en gedetailleerde afbeeldingen printen met heldere en levendige kleuren.

Onze kaartjes zijn duurzaam en vervagen niet, het oppervlak van het kaartje is beschermd tegen krassen, vuil en vocht, waardoor ze er (bij normaal gebruik) lang mooi blijven uitzien.

Ja, dat is mogelijk. Klik hier voor meer info.

Je eigen digitale
visitekaartje

 • Binnen 2 dagen in huis
 • Jouw eigen design
 • Uitstekend beoordeeld