Ga terug

Indesign pakket maken

Een voordeel van een Indesign pakket maken is, dat wij gelijk alle benodigde bestanden hebben. Op deze manier kunnen wij zonder problemen de QR-codes toevoegen aan je ontwerp.

Wat is een Indesign pakket?

Een Indesign pakket is een bundel van alle bronbestanden en gekoppelde afbeeldingen die worden gebruikt bij het maken van een ontwerp in Adobe Indesign. Dit pakket zorgt ervoor dat de ontvanger van het bestand alle benodigde bronnen heeft om het ontwerp te openen en te bewerken zonder dat er iets verloren gaat. Het is een handige manier om een compleet ontwerp te delen met anderen, bijvoorbeeld wanneer je samenwerkt aan een project of wanneer je een ontwerp wilt aanleveren bij een externe partij. Het creëren van een Indesign pakket is eenvoudig en kan met slechts enkele muisklikken worden gedaan. Het pakket kan worden aangepast met desgewenst instructies en kan worden verstuurd via een extern medium zoals WeTransfer. Door het gebruik van Indesign pakketten kun je er zeker van zijn dat je ontwerp correct wordt ontvangen en kan worden geopend zonder problemen.

Hoe maak je een pakket aan in InDesign?

Hier leggen we je uit hoe je een Indesign pakket maken kunt, om ervoor te zorgen dat jouw digitale visitekaartjes er professioneel uitzien en foutloos worden geprint.

Stap 1: Open Adobe Indesign

Open je ontwerp in Adobe Indesign. Zorg ervoor dat je de juiste specificaties instelt voor het formaat, de marges, de resolutie en de kleurinstellingen. Dit zorgt ervoor dat het NFC visitekaartje er straks precies zo uitziet als je hebt bedoeld.

Stap 2: Maak een pakket

Exporteer het document als Indesign-pakket. Hierdoor worden alle gekoppelde bestanden, lettertypen en andere elementen samengevoegd in één map. Dit zorgt ervoor dat de wij gemakkelijk toegang hebben tot alle benodigde bestanden en er geen fouten optreden. Het maken van een pakket werkt als volgt;

 1. Klik bovenin het menu op Bestand –> Pakket
 2. Klik op de knop Pakket…
 3. Kies een locatie voor je bestand. Zorg ervoor dat alle lettertypen, afbeeldingen, logo’s etc worden meestuurt. Vink daarom deze opties allemaal aan.
 4. Het pakket is nu gemaakt en is te vinden in de opgegeven map.

Indesign pakket versturen

Wanneer je ontwerp klaar is en je een Indesign pakket gemaakt hebt. Is het tijd om het bestand aan te leveren. Dit kun je op twee mieren doen. Doormiddel van ons upload formulier of, wanneer het bestand te groot is, via WeTransfer. Het makkelijkste is wel als je de map omzet naar een .zip file. Hier onder vind je hoe je dit eenvoudig kunt doen.

Zip bestand maken – Windows

Je kunt een zip bestand maken met behulp van de ingebouwde functie in Windows Verkenner. Volg deze stappen:

 1. Selecteer de map die je wilt opnemen in het zip bestand.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer “Verzenden naar” in het dropdown menu.
 3. Klik vervolgens op “Gecomprimeerde (gezipte) map” in het submenu.
 4. Windows zal nu het zip bestand maken met als naam “Nieuwe map.zip”. Je kunt deze naam desgewenst wijzigen door erop te klikken en de naam aan te passen.
 5. Het zip bestand wordt opgeslagen in dezelfde locatie als de originele bestanden en mappen.

Zip bestand maken – Mac

Om een zip-bestand te maken op een Mac kun je de volgende stappen volgen:

 1. Selecteer de bestanden en/of mappen die je wilt comprimeren.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde items en selecteer “Comprimeer” in het drop-downmenu.
 3. Een zip-bestand met dezelfde naam als de geselecteerde bestanden en/of mappen wordt gemaakt op dezelfde locatie als de oorspronkelijke bestanden.

Je kunt ook de volgende stappen volgen:

 1. Open Finder en selecteer de bestanden en/of mappen die je wilt comprimeren.
 2. Klik op “Archief” in de menubalk bovenaan het scherm.
 3. Klik op “Maak archief aan” in het drop-downmenu.
 4. Selecteer het compressieformaat dat je wilt gebruiken (ZIP, gzip, etc.).
 5. Klik op “Maak aan” en wacht tot het zip-bestand is gemaakt.

Je eigen digitale
visitekaartje

 • Binnen 2 dagen in huis
 • Jouw eigen design
 • Uitstekend beoordeeld