Ga terug

Hoe werkt Google wallet?

Google Pay, ook wel Google Wallet genoemd, is een handige app waarmee je onder andere gemakkelijk contactloos betalen kunt met je Android-telefoon. Met behulp van de Near Field Communication (NFC) technologie maakt Google Wallet het mogelijk om je telefoon te gebruiken als een digitale portemonnee. Maar hoe werkt het precies? Hier is een stapsgewijze uitleg:

Download de Google Wallet-app

Om Google Wallet te gebruiken voor digitale visitekaartjes, volg je eenvoudig deze stappen:

  1. Download en installeer de Google Wallet-app op je Android-telefoon via de Google Play Store.
  2. Open de app en maak een Google Wallet-account aan of log in met je bestaande Google-account.

Digitaal visitekaartje toevoegen aan Wallet

Wil je je digitale visitekaartje gemakkelijk opslaan en altijd bij de hand hebben? Voeg het eenvoudig toe aan je Google Wallet! Met Google Wallet kun je al je belangrijke kaarten op één plek bewaren, inclusief je digitale visitekaartje. Zodra het is toegevoegd, kun je de QR-code naar je visitekaartje met één tik openen en delen met anderen. Het is de ideale manier om professioneel contact te maken en jezelf te presenteren met een digitaal visitekaartje op je Android-apparaat.

Voordelen van Google pay

Naast het delen van je visitekaartje, kun je ook contactloze betalingen doen in fysieke winkels, maar ook gebruiken om online aankopen te doen. Veel webwinkels bieden een “Google Pay” knop aan tijdens het afrekenen, waardoor je snel en veilig kunt betalen zonder je betaalgegevens telkens opnieuw in te voeren.

Google Wallet biedt ook handige functies zoals het opslaan van digitale tickets, het beheren van loyaliteitskaarten en het verzenden van geld naar vrienden en familie. Het is een alles-in-één oplossing voor je financiële behoeften.

Veel gestelde vragen

Helaas zijn er geen specifieke sneltoetsen beschikbaar voor Google Wallet, aangezien het voornamelijk een mobiele app is die wordt bediend via het aanraakscherm van je smartphone. De interactie met de app verloopt meestal via tikken, swipen en andere touchgebaren.

Nee, Google Wallet werkt niet op iPhones. Google Wallet is een betaaldienst van Google die oorspronkelijk beschikbaar was voor Android-apparaten.

Als je een iPhone hebt, kun je gebruikmaken van Apple Wallet.

Je eigen digitale
visitekaartje

  • Binnen 2 dagen in huis
  • Jouw eigen design
  • Uitstekend beoordeeld