Ga terug

Onderscheid jezelf met een NFC visitekaartje

NFC visitekaartje Wizard card

Als je vaker naar een netwerk evenement gaat, weet je hoe snel een eerste contact gemaakt is. Tijdens een middag of avond spreek je misschien wel een paar tot tientallen verschillende mensen. Je wisselt visitekaartjes met elkaar uit met de belofte om elkaar nogmaals via de mail te benaderen. Wanneer je terug bent heb je een stapel met visitekaartjes die ergens op een stapel belanden of misschien zelfs in de prullenbak. Grote kans dat dat ook andersom met jouw visitekaartje gebeurt. Hoe zorg jij ervoor dat jouw contactgegevens wel worden opgeslagen?

Irritaties met papieren visitekaartjes

Het antwoord is relatief simpel; door af te stappen van die ouderwetse papieren visitekaartjes. Een van de grootste irritaties van mensen die netwerken is het meenemen van genoeg papieren visitekaartjes naar een netwerk evenement of alle nieuwe contactgegevens overnemen in hun telefoon / CRM. Als je een goede dag hebt gehad, kan je zomaar tientallen nieuwe leads hebben die je allemaal handmatig moet overtypen. Dan is het niet heel gek dat veel mensen aangeven nieuwe papieren visitekaartjes gelijk weg te gooien. Of in het beste geval belanden jouw contactgegevens ergens in de hoek van een werkplek, om daar stof te verzamelen.

Met een NFC visitekaartje los je dit probleem in een oogopslag op.

Wat zijn NFC visitekaartjes?

Een NFC (Near Field Communication) visitekaartje is een elektronische versie van het traditionele papieren visitekaartje, uitgerust met een kleine chip die informatie kan verzenden naar een ander apparaat die NFC chips kan uitlezen. Deze kaartjes bevatten vaak dezelfde informatie als hun papieren tegenhangers, zoals naam, contactgegevens en bedrijfsinformatie. Maar het onderscheidende van de NFC visitekaart is de extra mogelijkheden die je kunt delen zonder ook maar iets aan iemand anders te geven. Voor het gebruiken van een NFC visitekaart maak je vaak een digitaal profiel aan waar je gegevens op uploadt. Naast standaard contactgegevens kunnen hier ook interactieve elementen aan worden toegevoegd, zoals links naar je website, social media en zelfs YouTube video’s om wat meer van het bedrijf te laten zien. Net zoals bij een papieren visitekaartje kan de kunststoffen visitekaart met NFC chip in huisstijl opgemaakt worden.

Grote kans ook dat je een blijvende indruk achterlaat met een unieke visitekaart. Bij papieren visitekaartjes is het zo dat mooi design meer opvalt en hetzelfde geldt ook voor kunststoffen visitekaartjes. Omdat deze visitekaartjes heel vernieuwend overkomen kan het bijdragen aan positieve associaties voor nieuwe contacten. Je bedrijf komt hierdoor ook vooruitstrevend en creatief over.

Voordelen van de NFC visitekaart

Milieuvriendelijk alternatief

Geen papierafval en geen inkt, wat bijdraagt aan een duurzamere wereld. Wist je bijvoorbeeld dat er per jaar 100 miljard papieren visitekaartjes worden gedrukt? Dit is ontzettend veel, al helemaal als je ervan uitgaat dat ongeveer 88% hiervan na een week wordt weggegooid.

Kosten besparen op drukwerk

Eenmalige kosten voor ontwerp en implementatie in plaats van herhaaldelijke kosten voor drukwerk. Je kan zelfs een kaart opnieuw gebruiken wanneer iemand bijvoorbeeld stopt met werken. Wis de gegevens van de ene collega en vervang ze met die van een ander.

Contactgegevens makkelijk delen

Snel en eenvoudig te delen via een simpele aanraking van apparaten. Omdat je direct ziet dat iemand jouw visitekaart scant, weet je ook zeker dat diegene jouw contactgegevens daadwerkelijk opslaat.

Ontdek de nieuwe manier van netwerken met de Wizard Card

Wizard Card is een slimme NFC visitekaart warmee je jezelf kan onderscheiden tijdens netwerk evenementen. Maar het is veel meer dan alleen een visitekaart. In combinatie met de Card Manager krijg je namelijk toegang tot alle data die zo een kaart uitleest of bevat. Zie wie de meeste connecties maakt, target gericht leads die een visitekaart hebben gescand en lees grote hoeveelheden contactgegevens uit. Sinds kort is onze koppeling met Zapier live, waarmee je alle nieuwe leads automatisch kan doorsturen naar je CRM systeem.