Ga terug

Hoe werkt de tweestapsverificatie?

Tweestapsverificatie, ook bekend als tweestapsauthenticatie, voegt een extra beveiligingslaag toe aan het inlogproces van je account. Dit betekent dat je naast je gebruikelijke wachtwoord ook een tweede vorm van verificatie moet voltooien, wat de beveiliging van je account aanzienlijk versterkt.

Verificatie-apps

Je hebt de vrijheid om te kiezen welke verificatie-app je wilt gebruiken. Deze apps genereren een unieke, tijdelijke code die je moet invoeren bij het inloggen. Hier zijn enkele populaire opties:

  • Google Authenticator: Deze app is breed compatibel en gemakkelijk in gebruik. (Download voor Iphone of Android)
  • Microsoft Authenticator: Biedt een naadloze ervaring voor gebruikers van Microsoft-producten. (Download voor Iphone of Android)
  • LastPass: Naast wachtwoordbeheer biedt deze app ook tweestapsverificatie functionaliteit.

Het Instellen van Tweestapsverificatie

Het instellen van tweestapsverificatie is meestal een eenvoudig proces. Hier is hoe je dit kunt doen voor de Card Manager:

  1. Log in op de Card Manager: Gebruik je normale inloggegevens om toegang te krijgen tot je account.
  2. Scan de QR-code: Bij het activeren van tweestapsverificatie verschijnt er een QR-code op het scherm. Open je verificatie-app en gebruik deze om de QR-code te scannen.
  3. Voer de Unieke Code in: De verificatie-app genereert een unieke code. Voer deze code in op de website van de Card Manager om het proces te voltooien.

Met deze extra stap zorg je ervoor dat alleen jij toegang hebt tot je account, zelfs als iemand anders je wachtwoord kent. Dit maakt tweestapsverificatie een essentieel onderdeel van moderne online beveiliging.

Je eigen digitale
visitekaartje

  • Binnen 2 dagen in huis
  • Jouw eigen design
  • Uitstekend beoordeeld