Ga terug

Hoe je de perfecte Teams achtergrond kiest voor je videovergaderingen

Teams achtergrond

In de wereld van videovergaderingen heeft Microsoft Teams zich gevestigd als een van de meest populaire platforms. Met Teams kun je op afstand samenwerken en communiceren met collega’s en klanten. Een belangrijk aspect van een succesvolle videovergadering is de visuele presentatie, en daarom is het kiezen van de juiste achtergrond essentieel.

Met Microsoft Teams kun je de achtergrond van je videovergaderingen aanpassen en personaliseren. Of je nu wilt ontsnappen aan een rommelige omgeving, een professionele uitstraling wilt behouden of gewoon wat creativiteit wilt toevoegen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt kiezen uit vooraf ingestelde achtergronden of zelfs je eigen afbeelding uploaden.

In deze blog delen we praktische tips en inspiratie om de perfecte Teams-achtergrond te kiezen die past bij jouw behoeften en stijl. We bespreken ook hoe je je eigen afbeeldingen kunt gebruiken en welke overwegingen je moet maken bij het vervangen van de achtergrond.

De impact van een aangepaste Teams achtergrond

Je achtergrond wijzigen kan een enorme impact hebben op je videovergaderingen. Door de achtergrond te vervagen kun je een professionele uitstraling creëren en je omgeving aanpassen aan de sfeer die je wilt neerzetten. Of je nu werkt vanuit een drukke cafe, vanuit huis werkt of een kleurrijke studio, de juiste achtergrond kan je helpen om je boodschap effectief over te brengen en de aandacht van je publiek vast te houden. Met de mogelijkheid om je achtergrond aan te passen in Teams, kun je een professionele en gepersonaliseerde presentatie geven, waar je ook bent.

Deel je digitale visitekaartje

Met Microsoft Teams kun je op een unieke manier je visitekaartje delen tijdens videovergaderingen, door gebruik te maken van een aangepaste achtergrond. Deel je digitale visitekaartje in een professionele virtuele achtergrond en deel je contactgegevens op een nette manier tijdens je Teams meeting. Met een simpele QR-code op je Microsoft teams achtergrond, kunnen alle deelnemers aan de videovergadering je digitale visitekaartje scannen met hun telefooncamera. Hiermee maak je netwerken met potentiële klanten en nieuwe klanten nog eenvoudiger.

Microsoft Teams achtergrond aanpassen

Het aanpassen van je achtergrond in Microsoft Teams is eenvoudig en stelt je in staat om je videovergaderingen naar een hoger niveau te tillen. Volg deze stappen om als je de Teams achtergrond wilt wijzigen:

  1. Open Microsoft Teams en start een videovergadering.
  2. Klik tijdens de vergadering op het pictogram “…” onderaan het videovenster en selecteer “Achtergrondeffecten”.
  3. Je hebt nu de keuze uit verschillende vooraf ingestelde achtergronden die Microsoft Teams biedt. Kies een achtergrond die bij jouw voorkeur past.
  4. Wil je je eigen afbeelding als achtergrond gebruiken? Klik dan op de knop “Afbeelding toevoegen” en selecteer de gewenste afbeelding vanaf je computer.
  5. Nadat je je achtergrond hebt gekozen of toegevoegd, wordt deze direct toegepast op je video.

Met deze eenvoudige stappen kun je je achtergrond in Microsoft Teams aanpassen en een gepersonaliseerde uitstraling creëren tijdens je videovergaderingen.

 

Achtergrond vervagen

In Microsoft Teams kun je eenvoudig je achtergrond laten vervagen tijdens videovergaderingen, waardoor de focus op jou blijft terwijl de omgeving subtiel vervaagt. Volg deze stappen om je achtergrond te vervagen:

  1. Start een videovergadering in Microsoft Teams.
  2. Klik tijdens de vergadering op het pictogram “…” onderaan het videovenster en selecteer “Achtergrondeffecten”.
  3. Kies in het tabblad “Achtergrondeffecten” de optie “Achtergrond vervagen”.
  4. Zodra je deze optie hebt geselecteerd, wordt je achtergrond automatisch vervaagd, waardoor jij duidelijk in beeld bent terwijl de omgeving op de achtergrond zachter wordt weergegeven.

Het vervagen van je achtergrond in Microsoft Teams helpt om afleidende elementen te verminderen en de aandacht te richten op jou als deelnemer. Het creëert een professionele uitstraling tijdens je videovergaderingen, zelfs als je werkt vanuit een drukke of minder opgeruimde omgeving.