Ga terug

Visitekaartje scannen met NFC, zo doe je dat!

Een visitekaart scannen is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de NFC-technologie op de meeste smartphones. Met slechts een tikje kun je alle relevante contactgegevens moeiteloos overbrengen naar een telefoon. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden door het proces van het scannen van een visitekaartje met NFC.

Visitekaartjes scannen met een iPhone

Wanneer je je visitekaartje door iemand wilt laten scannen met een iPhone is het handig om te weten, hoe dit in zijn werking gaat. Met de NFC-functionaliteit op iPhones is het uitwisselen van contactinformatie een fluitje van een cent. Hier zijn de stappen die zij kunnen volgen om jouw visitekaartje te scannen met hun iPhone:

  1. Vraag de persoon om het visitekaartje dicht bij de achterkant van hun iPhone te houden, waar de NFC-antenne zich bevindt. Dit is meestal aan de bovenkant van de iPhone in de buurt van de camera.
  2. Zorg dat het scherm aan is. Wanneer het scherm zwart is, zal de NFC-functie niet werken. Het scherm hoeft niet unlocked te zijn.
  3. Wanneer de iPhone het visitekaartje detecteert, verschijnt er een melding op het scherm. Zij kunnen op de melding tikken om het digitale visitekaartje te openen.

Ouder type iPhones (7, 8 en X)

Wanneer je iemand treft met een ouder type iPhone, zoals de iPhone 7, 8 of X, dan zal het scannen wat lastiger worden. Bekijk voor tips ons artikel ‘NFC aanzetten Iphone‘. Gelukkig is de NFC visitekaart ook voorzien van een QR-code. Zij kunnen bijvoorbeeld ook de QR-code scannen, om gedoe te voorkomen.

Visitekaartjes scannen met een Android toestel

Als je je visitekaartje door iemand laat scannen met een Android-toestel, kunnen ze eenvoudig jouw contactgegevens scannen met behulp van hun smartphone. Android is een besturingssysteem dat wordt gebruikt door verschillende telefoonmerken. Enkele bekende telefoonmerken die Android gebruiken zijn: Samsung, Google Pixel, OnePlus, Huawei, Xiaomi, Sony, LG, Motorola, Nokia en Oppo. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, aangezien Android door veel verschillende telefoonfabrikanten wordt gebruikt. Hier zijn enkele tips die je kunt gebruiken om jouw visitekaartje te scannen met een Android-telefoon:

  1. Zorg ervoor dat hun Android-toestel NFC-functionaliteit heeft ingeschakeld. Dit kan worden gedaan door naar de instellingen te gaan en te zoeken naar “NFC” of “Near Field Communication”. Schakel de NFC-optie in als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Vraag de persoon om het visitekaartje dicht bij de achterkant van hun Android-toestel te houden, waar de NFC-antenne zich meestal bevindt. Dit kan aan de bovenkant, of midden van het toestel zijn, dit is afhankelijk van het model.
  3. Wanneer hun Android-toestel het visitekaartje detecteert, verschijnt er een melding op het scherm. Zij kunnen op de melding tikken om het digitale visitekaartje te openen.

Je eigen digitale
visitekaartje

  • Binnen 2 dagen in huis
  • Jouw eigen design
  • Uitstekend beoordeeld