Ga terug

Hoe Airdrop je een digitaal visitekaartje?

delen met airdrop

Via AirDrop kun je snel en gemakkelijk digitale visitekaartjes delen tussen verschillende Apple-apparaten, zonder fysieke kaartjes te hoeven overhandigen. Steeds meer mensen maken gebruik van digitale visitekaartjes om hun contactgegevens efficiënt te delen. Het is een snelle en milieuvriendelijke manier om gegevens te delen, zonder dat je handmatig de gegevens hoeft in te voeren. In deze blog lees je hoe je jouw digitale visitekaartje deelt via AirDrop en de voordelen die het biedt.

Wat is Airdrop?

Airdrop is een handige functie die beschikbaar is op iOS-apparaten. Deze functie maakt het mogelijk om eenvoudig bestanden te delen tussen verschillende Apple-apparaten, zoals iPhones, iPads en Macs. Het is een handige en snelle manier om foto’s, video’s, documenten, links en meer te delen zonder gedoe met kabels of externe apps.

Met Airdrop kunnen gebruikers bestanden delen met andere apparaten in de buurt via een draadloze verbinding. Het is vooral handig wanneer je snel informatie wilt delen met vrienden, familie of collega’s die ook Apple-apparaten gebruiken. Maar hoe werkt Airdrop precies?

Hoe werkt Airdrop?

Airdrop werkt met draadloze technologieën zoals Bluetooth en Wi-Fi om apparaten in de buurt te detecteren. Hierdoor kunnen gebruikers bestanden delen zonder dat ze verbonden hoeven te zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Het proces om Airdrop te gebruiken is vrij eenvoudig, maar voordat je AirDrop gebruikt, zijn er een paar dingen om te controleren:

 • De ontvanger moet in de nabijheid zijn en binnen het bereik van Bluetooth en het zelfde wifi netwerk.
 • Zorg ervoor dat bij beide apparaten het wifi en Bluetooth aanstaat. Als ‘Persoonlijke hotspot’ is ingeschakeld, schakel deze dan uit.
 • Controleer of de ontvanger de ontvangstopties voor AirDrop heeft ingesteld op ‘Alleen contacten’. Als dit het geval is, moet jouw e-mailadres of mobiele nummer in hun contacten staan, anders werkt AirDrop niet.
 • Als je niet in hun contactenlijst staat, vraag dan of ze de ontvangstopties instellen op ‘Iedereen’ om het bestand te kunnen ontvangen.

NameDrop en iOS 17

Met de introductie van iOS 17 is Airdrop verder geoptimaliseerd en uitgebreid. Een opvallende nieuwe functie is “NameDrop“, waarmee je snel bestanden kunt delen. Het gebruik van NameDrop is eenvoudig. Als je jouw iPhone in de buurt van een andere iPhone of Apple Watch houdt, detecteren de apparaten automatisch elkaars aanwezigheid. Zodra de nabijheid is vastgesteld, krijg je de optie om direct contactinformatie of bestanden van het andere apparaat te ontvangen, of om je eigen gegevens te delen. Het is belangrijk om te weten dat NameDrop momenteel alleen beschikbaar is voor iPhones en Apple Watches die draaien op iOS 17 en watchOS 10 of nieuwere versies. Helaas is deze functie niet compatibel met andere apparaten of besturingssystemen. Daarnaast kan de beschikbaarheid van NameDrop variëren afhankelijk van het specifieke model van de Apple Watch en de geïnstalleerde softwareversie.

Hoe zet je Airdrop aan?

Voordat je kunt beginnen met het gebruik van deze handige functie, moet je ervoor zorgen dat AirDrop is ingeschakeld op je apparaat. Hier is hoe je dat doet:

 1. Open Instellingen: Ga naar het startscherm van je iPhone of iPad en zoek het pictogram ‘Instellingen’. Tik erop om de instellingen van je apparaat te openen.
 2. Navigeer naar Algemeen: Binnen de instellingen zie je verschillende opties. Zoek en tik op ‘Algemeen’. Hier vind je algemene instellingen voor je apparaat.
 3. Selecteer AirDrop: Scroll in het algemene menu naar beneden totdat je ‘AirDrop’ ziet. Tik op deze optie om naar de AirDrop-instellingen te gaan.
 4. Kies Je AirDrop-voorkeur: In de AirDrop-instellingen kun je kiezen wie jouw apparaat kan zien en je materiaal kan sturen via AirDrop. Je hebt drie opties:
  • Iedereen: Hiermee kan elk Apple-apparaat binnen het bereik je apparaat zien.
  • Alleen Contacten: Alleen de personen in je contactenlijst kunnen je apparaat zien.
  • Uit: Hiermee kunnen geen apparaten je apparaat zien.
 5. AirDrop Inschakelen: Kies de gewenste optie door erop te tikken. Als je voor ‘Alleen Contacten’ hebt gekozen, zorg er dan voor dat de personen die je AirDrop wilt gebruiken in je contacten staan.
 6. Klaar om te Delen: Zodra je je AirDrop-voorkeur hebt ingesteld, is je apparaat klaar om bestanden te delen met andere Apple-apparaten binnen het bereik.

Met AirDrop ingeschakeld op je apparaat, kun je snel en gemakkelijk bestanden delen met anderen, zonder dat je fysiek verbonden hoeft te zijn of apps hoeft te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt, is een actieve wifi- en Bluetooth-verbinding, en je kunt bestanden delen met een tik op het scherm.

Een digitale visitekaartje delen via AirDrop

Een digitale visitekaartje kan ook gedeeld worden via AirDrop. Nadat je jouw visitekaartje hebt gescand, tik je op de deel-knop onderaan het scherm en selecteer je “AirDrop” uit de lijst met deel-opties. Vervolgens kies je het apparaat waarmee je het visitekaartje wilt delen en tik je op “Verstuur”. De ontvanger ontvangt nu een melding om de link via AirDrop te accepteren.

 1. Open de pagina.
 2. Tik op de deel-knop onderaan het scherm.
 3. Selecteer “AirDrop” uit de lijst met deel-opties.
 4. Selecteer het apparaat waarmee je het visitekaartje wilt delen en tik op “Verstuur”.
 5. De ontvanger ontvangt nu een melding om de link via AirDrop te accepteren.

Conclusie

Of het nu gaat om het uitwisselen van bestanden, foto’s, of in ons geval, je digitale visitekaartje, AirDrop is een handige tool die opvalt door zijn eenvoud en snelheid.

Het proces van het delen van je digitale visitekaartje via AirDrop is intuïtief en gebruikersvriendelijk. Als je ooit een bestand hebt gedeeld via AirDrop, ben je al bekend met de basis. Met de opkomst van iOS 17 en zijn baanbrekende NameDrop-functie wordt het zelfs nog gemakkelijker en geavanceerder.

Je Wi-Fi en bluetooth aanzetten is essentieel om ervoor te zorgen dat je bestanden via Airdrop kunt ontvangen of versturen.

AirDrop bewijst zijn waarde, niet alleen bij het delen van digitale visitekaartjes, maar ook voor het delen van andere bestanden. Als je ooit snel een document, foto of video wilt delen met je collega zou je hiervoor ook airdrop gebruiken kunnen. Het is een fantastische manier om bestanden van het ene Apple apparaat naar het andere te krijgen zonder gedoe met kabels, e-mails of cloudopslag.

In een wereld die draait om connectiviteit en efficiëntie, biedt AirDrop een brug tussen deze twee doelen. Het delen van je digitale visitekaartje via AirDrop is niet alleen praktisch, maar het benadrukt ook hoe technologie onze dagelijkse interacties vormgeeft. Dus, of je nu je professionele netwerk wilt uitbreiden of gewoon snel een bestand wilt delen, het gebruik van AirDrop is de manier om dit te bereiken. Het is tijd om te profiteren van deze krachtige functie die op een eenvoudige en effectieve manier voldoet aan onze moderne behoeften.