Ga terug

Hoe iOS 17 het delen van je contactgegevens vereenvoudigt met NameDrop

iOS 17

Apple heeft tijdens hun WWDC (Apple Worldwide Developers Conference) aangekondigd dat iOS 17 onderweg is. Deze update brengt diverse nieuwe functies en verbeteringen met zich mee die het delen van contactgegevens naar een geheel nieuw niveau tillen. Met iOS 17 worden er verschillende mogelijkheden geboden om dit proces soepeler en efficiënter te maken.

In deze blog gaan we dieper in op de specifieke functies en verbeteringen binnen iOS 17 die gericht zijn op het vereenvoudigen van het delen van contactgegevens.

Nieuwe functies voor het delen van contactgegevens in iOS 17

Of je nu je contactgegevens wilt delen met een nieuwe zakelijke connectie of snel je contactinformatie wilt uitwisselen met vrienden en familie, iOS 17 biedt nieuwe mogelijkheden die je helpen naadloos je contactgegevens te delen.

Contact Posters

Met iOS 17 kun je gepersonaliseerde contactposters maken. Je kunt een foto of Memoji kiezen en deze combineren met verschillende lettertypen en kleuren om je contactinformatie te laten opvallen. Deze contactposters worden weergegeven op je eigen contactkaart en worden automatisch getoond wanneer je anderen belt.

Contact posters IOS17

Verbeterde AirDrop-functionaliteit

AirDrop is een populaire manier om bestanden en nu ook contactgegevens te delen tussen Apple-apparaten. Met iOS 17 is AirDrop verder verbeterd en kun je nu grote bestanden delen door twee iPhones dicht bij elkaar te houden.

Verbeterde FaceTime-functionaliteit

FaceTime ondersteunt nu zowel audio- als videoboodschappen. Als je een oproep mist, kan de persoon aan de andere kant een video-opname of audioboodschap achterlaten. Hierdoor kun je snel contactinformatie delen of belangrijke boodschappen achterlaten, zelfs als je niet direct beschikbaar bent om de oproep te beantwoorden.

Met deze nieuwe functies en verbeteringen biedt iOS 17 een geavanceerdere en gebruiksvriendelijkere ervaring bij het delen van contactgegevens. Of je nu een professional bent die regelmatig zakelijke contacten uitwisselt of gewoon je persoonlijke contacten wilt beheren, iOS 17 maakt het delen van contactgegevens sneller en effectiever dan ooit tevoren. In de volgende secties gaan we dieper in op deze functies en laten we zien hoe je er het meeste uit kunt halen.

NameDrop

Met de nieuwe NameDrop-functie kun je eenvoudig contactinformatie uitwisselen. Om NameDrop te gebruiken, houd je eenvoudig je iPhone dicht bij een andere iPhone of Apple Watch. Zodra de apparaten in de buurt zijn, kun je ervoor kiezen om de contactinformatie of bestanden van het andere apparaat te ontvangen, of je eigen informatie te delen.

NameDrop iOS 17

NameDrop biedt een handige en efficiënte manier om gegevens uit te wisselen zonder dat je handmatig gegevens hoeft in te voeren of door contactlijsten hoeft te zoeken. Het is belangrijk om op te merken dat NameDrop momenteel beperkt is tot iPhones en Apple Watches met iOS 17 en watchOS 10 of nieuwer. De functie is niet compatibel met andere apparaten of besturingssystemen. Bovendien is het vermeldenswaard dat NameDrop mogelijk niet beschikbaar is op alle modellen van de Apple Watch, omdat de ondersteuning kan variëren afhankelijk van het apparaat en de softwareversie.

Over het algemeen is NameDrop een krachtige tool die het delen van contactinformatie en bestanden tussen Apple-apparaten stroomlijnt.

Vervangt NameDrop het traditionele visitekaartje?

Met de introductie van de innovatieve NameDrop-functie in iOS 17 rijst de vraag of dit het traditionele digitale visitekaartje zal vervangen. NameDrop biedt een eenvoudige en directe manier om contactgegevens uit te wisselen door simpelweg twee iPhones dicht bij elkaar te houden. Maar hoe zit het met Android-gebruikers en andere apparaten?

Hoewel NameDrop een handige functie is voor Apple-gebruikers, is het belangrijk op te merken dat het momenteel alleen werkt tussen iPhones en de Apple Watch. Dit betekent dat het delen van contactgegevens met Android-gebruikers of andere niet-Apple-apparaten niet mogelijk is via NameDrop. Een handige oplossing voor het delen van contactgegevens tussen verschillende besturingssystemen is het gebruik van een NFC-visitekaartje.

Niet geschikt voor alle iPhone-modellen

Hoewel iPhones bekend staan om hun langdurige software-updates, komt er een moment waarop zelfs Apple besluit dat bepaalde modellen niet langer kunnen profiteren van de nieuwste functies.

Helaas behoren de iPhone 8, 8 Plus en X tot de modellen die iOS 17 niet zullen ontvangen. Deze telefoons dateren uit 2017 en hebben al vijf software-updates gekregen.

Hoewel nieuwere iPhones wel een update krijgen naar iOS 17, betekent dit niet automatisch dat alle functies op elke telefoon beschikbaar zijn. Sommige functies vereisen specifieke capaciteiten die mogelijk niet aanwezig zijn in oudere modellen.

Overige interessante functies in iOS 17

iOS 17 biedt naast de NameDrop-functie nog diverse andere nieuwe en verbeterde functies. Zo is er een vernieuwde Phone-app met gepersonaliseerde contactposters en real-time transcriberen van voicemailberichten. FaceTime ondersteunt nu audio- en videoboodschappen, evenals reacties en livefoto-effecten. De Berichten-app heeft een opgeruimder ontwerp en interactieve widgets, terwijl Siri verbeterde spraakherkenning en meerdere opeenvolgende commando’s mogelijk maakt. Andere verbeteringen zijn te vinden in apps zoals Foto’s, Notities en Safari. Bovendien zijn er nieuwe functies voor AirPods, HomeKit, Maps en meer. iOS 17 belooft een uitgebreide update te zijn die het gebruiksgemak en de functionaliteit van Apple-apparaten verder verbetert.

Release datum iOS 17?

Apple heeft nog weinig details vrijgegeven over de releasedatum van iOS 17. Tijdens de WWDC werd aangekondigd dat het later dit jaar zal worden uitgebracht. Traditioneel gezien wordt de iOS-update medio september gelanceerd, en dat zal dit jaar niet anders zijn.

Het interessante is dat je iOS 17 al eerder kunt uitproberen. Heb je misschien een reserve-iPhone liggen? Dan kun je daar de bètaversie op installeren en Apple helpen met het testen van de nieuwe software. De eerste gratis software update voor ontwikkelaars is al beschikbaar en de publieke bètaversie wordt ergens in juli verwacht. Dit geeft je de mogelijkheid om vroegtijdig een voorproefje te krijgen van de nieuwe functies en verbeteringen die iOS 17 te bieden heeft.