Ga terug

Hoe een NFC visitekaartje netwerken niet alleen vernieuwt, maar ook verduurzaamt

NFC visitekaart Wizard card

Waarom is het toch zo dat innovatie op alle fronten leidend is in de zakenwereld, behalve in hoe professionals met elkaar netwerken? De meest voorkomende manier van contactgegevens uitwisselen wordt nog steeds door middel van papieren visitekaartjes gedaan. Naast dat papieren visitekaartjes hun beperkingen hebben, zijn ze ook niet duurzaam. Een NFC visitekaart biedt op beide fronten een verbetering ten opzichte van de traditionele visitekaart.

Wat zijn NFC-visitekaartjes?

NFC (Near Field Communication) visitekaartjes bevatten een kleine chip die draadloos informatie kan overdragen naar een smartphone of ander compatibel apparaat. Met een simpele tik kan de ontvanger je contactgegevens, website, LinkedIn-profiel of andere relevante informatie opslaan. Hier lees je meer over wat NFC is, hoe het werkt en of het past binnen jouw operatie.

Waarom een NFC visitekaart

Ten opzichte van een papieren visitekaartje biedt een kunststoffen visitekaart met NFC-chip verschillende voordelen. Een van de grootste voordelen van NFC-visitekaartjes is hoe makkelijk je gegevens direct kan uitwisselen. Zo voorkom je onnodige gedoe met het handmatig invoeren van contactgegevens in je telefoon. Een snelle tik tegen een NFC-compatibel apparaat en alle informatie wordt automatisch overgenomen. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten. Heb je een wat ouder model, dan kan je de QR code scannen die op veel van deze kunststoffen visitekaartjes aanwezig is. Zo kan je alsnog gegevens makkelijk opslaan.

Daarnaast zijn NFC-visitekaartjes vaak duurzamer dan een papieren versie. Ze kunnen gemaakt worden van materialen die langer meegaan en zijn bestand tegen slijtage. Je hoeft ook maar een visitekaart per collega te bestellen, in plaats van honderden. Aangezien ze hun visitekaart niet weggeven, kan deze telkens opnieuw gebruikt worden. Bovendien hoef je geen nieuwe kaartjes te drukken wanneer je informatie verandert; je past simpelweg de gegevens op je digitale profiel aan. Op deze manier is de NFC-visitekaart zowel duurzaam voor het milieu als voor jouw organisatie.

Het is ook een manier om er zeker van te zijn dat je nieuwe relatie iets doet met jouw contactgegevens. Als je actief netwerkt heb je zelf ook een grote stapel visitekaartjes waar je iets mee wilt doen, maar niet aan toe komt. Dit geldt natuurlijk ook voor de andere kant. Met een NFC-visitekaartje zoals de Wizard Card weet je zeker dat jouw contactgegevens op dat moment worden opgeslagen en niet op een stapel belanden.

Extra mogelijkheden met een digitale visitekaartje

Met NFC-visitekaartjes kun je trouwens veel meer dan alleen contactinformatie delen. Je kunt interactieve elementen toevoegen, zoals links naar je social media kanalen of digitale portfolio’s. Dit verhoogt de betrokkenheid van de ontvanger en zal je gegarandeerd helpen om jezelf te onderscheiden. Je kan via de Card Manager zelf instellen wat je allemaal op jouw profiel wilt weergeven, zodat je precies de indruk achterlaat die voor jou relevant is.

Een ander voordeel van NFC-visitekaartjes is de mogelijkheid om interacties te analyseren. Door tracking in te stellen, kun je zien hoe vaak je kaartje wordt gescand en welke informatie het meest bekeken wordt. Hierdoor heb je toegang tot real life data over hoe effectief jouw ‘netwerkstrategie’ of die van jouw collega’s is. Deze gegevens, die in een uniek dashboard worden weergegeven, kunnen je helpen om jouw manier van netwerken te optimaliseren deze te optimaliseren.

Ontdek de nieuwe manier van netwerken met de WizardCard

NFC-visitekaartjes bieden een moderne, efficiënte en duurzame manier om te netwerken. Ontdek de nieuwe manier van netwerken met de WizardCard en til jouw manier van netwerken naar een hoger niveau. Hiervoor is het natuurlijk wel handig dat je weet hoe NFC werkt op Android of iPhone.