Ga terug

Kerstgeschenk personeel: 5 unieke ideeën voor 2024

Origineel kerstgeschenk voor personeel

Opzoek naar een leuk kerstgeschenk voor het personeel en zie je door de bomen het bos niet meer? Wij zetten de leukste zakelijke kerstgeschenken voor je op een rij. Verras ze dit jaar met een passend geschenk. Maar wat zijn nu unieke en bijzondere kerstgeschenken om in het kerstpakket te stoppen? Met een kerstpakket laat je elk jaar weten, hoe dankbaar je bent voor het harde werk dat het personeel geleverd heeft. In deze blog geven we je wat creatieve inspiratie, om je personeel iets bijzonders met kerst te schenken. Denk bijvoorbeeld aan een NFC visitekaartje, om de bereikbaarheid van je bedrijf te vergroten. Bovendien zorgen de visitekaartjes voor een groter bereik en ruimere netwerken. Verder zijn er ook nog andere originele kerstgeschenken cadeau te doen.

Waarom een origineel kerstgeschenk voor je personeel?

Je personeel verras je niet alleen omdat het kerst is, maar vooral als blijk van waardering. Aankomen met saaie of goedkope kerstgeschenken is dus een no-go. Je personeel zal je bedrijf of organisatie meer gaan waarderen, als ze zien dat je er tijd en energie in hebt gestoken. Een persoonlijke touch wordt vaak erg gewaardeerd. In een kerstpakket kunnen allerlei lekkernijen worden gestopt. Maar een uniek kerstcadeau is net even wat anders. Het zal je personeel verbazen en verrassen. Op deze manier uit je als bedrijf extra respect naar je personeelsleden. Het gaat om de symboliek die erachter zit. Bovendien zorgt het voor waardering en dankbaarheid.

Verschillende soorten kerstgeschenken voor personeel

Het aanbod kerstgeschenken is enorm. Je kunt ze online bestellen, zelf samenstellen bij een groothandel of laten samenstellen bij een lokale winkel. Vaak wordt er gekozen voor een pakket. Deze pakketten zijn dan voorzien met lekkernij voor de feestdagen. Een pakket kan een leuke basis zijn voor een origineel kerstgeschenk. Naast bijvoorbeeld een digitaal visitekaartje is het ook leuk om een uitstapje cadeau te geven of geef elk personeelslid een cadeaubon. Dit kan een cadeaubon voor een romantische rondvaart zijn, een cadeaubon voor een dagje wellness of een cadeaubon voor zijn of haar favoriete webshop. Denk ook aan een uniek kerstdiner in de Rotterdamse Euromast of een bon voor een ontroerende kerstfilm van Pathé thuis. Voorzie deze bon dan van een persoonlijke boodschap.

Personeel uitjes

Overweeg dit jaar een uniek personeelsuitje naar een sfeervolle kerstmarkt. Een bijzondere aanrader is het Dickensfestijn, waar je wordt meegenomen naar de tijd van Charles Dickens. Hoewel het evenement jaarlijks in wisselende steden wordt gehouden, is de charme overal voelbaar. Straatacteurs in kostuums brengen verschillende kermisactiviteiten tot leven, wat zorgt voor een magische sfeer. Het is een perfecte gelegenheid voor het team om even te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en samen te genieten van de feestelijke ambiance.

Sportieve activiteit

Ook leuk is om een ticket voor de ijsbaan cadeau te doen, voor wie kan schaatsen. De kerst ijsbaan brengt je volledig in de kerstsfeer. Ook als het in Nederland niet of nauwelijks sneeuwt. Er zijn veel overdekte en kunstmatige ijsbanen in Nederland te vinden. Hier kun je ook een sportief personeelsuitje organiseren. Een leuk uitje voor personeel en relaties.

Duurzame kerstgeschenken

Ook een fysiek cadeau kan een dankbaar gebaar zijn. Kies bijvoorbeeld voor iets duurzaams als een uitwisbaar notitieboek van steenpapier. Op deze manier kunnen je werknemers digitale notities maken en direct naar de computer scannen. De notities zijn direct uit te wissen en te corrigeren. Er wordt dus geen papier en inkt verspild. Net als de digitale visitekaartjes van Wizard Card, is een uitwisbaar notitieblok duurzaam en goed voor het milieu.

Ook leuk is een “green box” in het kerstpakket. Dit is een bijzonder kerst geschenk. Dit is een pakketje met kleine eco-plantjes. Deze staan leuk op het bureau. Deze plantjes zitten in een box verpakt, met bijvoorbeeld een bedrijfslogo en teksten met een eigen boodschap. Planten geven een natuurlijke uitstraling aan het kantoor en zorgen voor extra zuurstof. Een groener werkklimaat is bovendien goed voor de gezondheid.

5 unieke kerstgeschenken voor personeel

De feestdagen naderen snel en het is de perfecte tijd om je waardering te tonen voor je hardwerkende personeel. Als je op zoek bent naar unieke en zinvolle geschenken, hebben we hier vijf suggesties voor je op een rijtje gezet:

1. NFC visitekaartje

In het digitale tijdperk zijn papieren visitekaartjes niet meer voldoende. Een NFC visitekaartje maakt het gemakkelijker voor je personeel om hun contactgegevens te delen en hun professionele netwerk uit te breiden. Het is een modern en milieuvriendelijk alternatief voor de ouderwetse papieren kaartjes.

digitaal visitekaartje met NFC visitekaart

2. Google Review kaart

Recensies spelen een cruciale rol in de online zichtbaarheid van een bedrijf. Misschien niet helemaal geschikt als het perfecte kerstgeschenk voor je personeel, maar wellicht wel een leuk cadeau waarmee je je relaties verrassen kunt. Geef hem of haar een Google Review Kaart cadeau, zodat ze gemakkelijk recensies kunnen verzamelen van klanten. Dit kan de online reputatie van het bedrijf verbeteren en het vertrouwen van potentiële klanten winnen.

google review kaart

3. Cadeaubon voor een lokaal restaurant

Een cadeaubon voor een lokaal restaurant is niet alleen een heerlijk geschenk voor je personeel, maar het draagt ook bij aan het versterken van de banden met de lokale gemeenschap en het ondersteunen van kleine ondernemers. Het is een win-win voor iedereen!

Restaurant bon ideale kerstgeschenk

4. Workshop of cursus

Investeren in de professionele groei van je personeel is altijd een goed idee. Overweeg om ze een online cursus naar keuze cadeau te doen, zodat ze nieuwe vaardigheden kunnen leren en hun carrière kunnen bevorderen.

origineel kerstgeschenk

5. Relaxpakket

De feestdagen kunnen stressvol zijn. Een relaxpakket met bijvoorbeeld een massagebon, aromatherapiekaarsen en ontspannende thee kan je personeel helpen ontspannen en opladen voor het komende jaar.

personeel relax pakket

Maak het af met een leuke verpakking

Geef de uitnodiging voor een personeelsuitje of cadeaubon in mooie kerstenvelop cadeau. Deze kun je in dan als toevoeging in een traditioneel kerstpakket stoppen. Verder kun je het zakelijk geschenk uitbreiden, met bijvoorbeeld heerlijke wijn, bier, borrelhapjes, chocolade, toast, Franse kazen, frisdrank en een gezonde snack zoals(gedroogd) fruit. Vergeet niet om altijd een persoonlijk kaartje toe te voegen.

Conclusie

Het kiezen van het juiste kerstcadeau voor je personeel kan lastig zijn, maar met deze suggesties ben je zeker van een uniek kerstgeschenk dat wordt gewaardeerd. Onthoud dat het belangrijkste is om je waardering te tonen en je personeel iets te geven dat zowel zinvol als nuttig is. Fijne feestdagen!